Els cuidadors no-professionals ja poden formar-se en un curs


  • Comparteix:

Una de les caminada contra el Parkinson a la ciutat

Una de les caminada contra el Parkinson a la ciutat

Un curs formarà persones no-professionals que tinguin a càrrec familiars amb malalties neurodegeneratives. La proposta, organitzada per la taula de Malalties Neurodegeneratives i Càncer Sant Cugat, pretén ensenyar a aquest col·lectiu com 'cuidar, cuidar-se i ser cuidat'. La formació, que comencarà el segon dimecres de gener, farà un repàs per diverses malalties cerebrals com el Parkinson, l'Alzheimer i l'esclerosi múltiple.

La iniciativa es divideix en dos blocs d'aprenentatge. El primer, que començarà el 12 de gener, serà una introducció general comuna per a totes les malalties que ensenyarà als assistents com cuidar els malalts i a ells mateixos. També prepararà psicològicament els alumnes per afrontar la pèrdua de persones estimades, tractarà la higiene personal, l'alimentació i ajudes tècniques per adaptar l'habitatge. El segon bloc, que començarà el 2 de març, se centrarà en l'especialització dels cuidadors no-professionals en malalties com el Parkinson, la fibromiàlgia, el càncer i els traumatismes craneoencefàlics.

La coordinadora de la Taula de malalties Neurodegeneratives i Càncer Sant Cugat, Rosalina Sicart, ressalta la importància de la formació per a no-professionals. Són declaracions a Cugat.cat.

Rosa Sicart

Cuidar és una pràctica en la qual un es troba i per tant hi ha moltes coses que els no-professionals desconeixen.




Sicart també ha destacat el canvi en els lligams entre el cuidador i el malalt i que és important estar preparat per afrontar-los.


Aquells que es vulguin apuntar als cursos ho poden fer trucant a la Casa de Cultura al 93.589.13.82.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.