La diada de la no-violència reivindica el paper pacifista de les dones


  • Comparteix:

Una major presència de dones en el poder reduiria els conflictes al món. És l'opinió del president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), entitat que aquest diumenge ha recordat la primera dona guardonada amb el Nobel de la Pau, Berta von Suttner, en el marc de la diada de la no-violència. Per Arcadi Oliveres, la Nobel austríaca ha estat una figura clau per al moviment pacifista internacional amb l'obra 'Avall a les armes'.

Austríaca, de classe aristocràtica i avançada al seu temps. Berta von Suttner es va convertir als inicis del segle passat en la primera dona guardonada amb el premi Nobel de la Pau. Un mèrit recordat aquest diumenge per la Universitat Internacional de la Pau durant la diada de la no-violència. La seva obra 'Avall a les armes' es va convertir en un dels grans manifestos contra els conflictes armats.

Per Arcadi Oliveres, no és cap tòpic que les dones aposten més per la via pacífica i negociada.

Arcadi Oliveres

Des de la tasca cap a la família fins a l'estima als que pateixen. Un món dirigit per dones seria un món més pacífic i menys militarista.




L'homenatge, a la plaça de Quatre Cantons, ha comptat amb l'encarnació teatral de Berta von Suttner a càrrec de Dolors Vilarasau, i escrita per Meritxell Roda.


La Unipau commemora anualment la diada de la no-violència coincidint amb l'aniversari de la mort de Gandhi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.