Arcadi Oliveres: 'Que Mubarak digui que no es presentarà a les eleccions no significa res'


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, assegura que l'anunci que ha fet el president d'Egipte, Hosni Mubarak, de no presentar-se a les eleccions al setembre 'no significa res'. Oliveres ha destacat que el govern de Mubarak ha estat 'un autèntic desastre', una 'dictadura militar', i ha subratllat que 'no té ganes de marxar'. El santcugatenc també ha denunciat la 'passivitat' de Barcelona en tot el procés.

El president de la Universitat Internacional de la Pau ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que ara mateix Mubarak no té suport intern i que hauria de ser processat 'per les execucions sumàries i empresonaments polítics'. Oliveres ha valorat la posició del president egipci.

Arcadi Oliveres

Tot el poble egipci vol que Mubarak marxi. No significa res que digui que no es presentarà a la reelecció.



Oliveres ha subratllat que la situació d'aquest país no és comparable amb la de Tunísia ja que Egipte és molt més gran en superfície i població. Pel que fa a la protesta en si, el president de la Unipau ha destacat la importància d'Internet per mobilitzar la població i ha apuntat que, en tot moment, les protestes han estat pacífiques.

El també president de l'ONG Justícia i Pau considera que ara s'hauria d'articular un govern de transició, tenint en compte totes les posicions polítiques, sense oblidar els Germans Musulmans ni l'islamisme, i fent una nova constitució. Amb tot, Oliveres també ha denunciat 'l'absoluta passivitat' de Barcelona en tot el procés. Segons Oliveres, com a capital de la Unió per la Mediterrània, hauria hagut d'assumir alguna responsabilitat política en totes les protestes i canvis governamentals del nord d'Àfrica i del Pròxim Orient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.