Els alumnes de Medicina de la UIC comencen les pràctiques a la Fundació Althaia


  • Comparteix:

Les pràctiques són un conveni entre la Fundació Althaia i la UIC

Les pràctiques són un conveni entre la Fundació Althaia i la UIC

Un total de 35 alumnes de tercer curs del grau de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), amb seu a Sant Cugat, han començat les seves pràctiques clíniques a la Fundació Althaia de Manresa. Durant set setmanes, aquests estudiants coneixeran de primera mà els serveis de pneumologia, neurologia, cardiologia i urgències. Aquesta col·laboració entre les dues institucions és el fruit d'un acord signat el 2008.

Al llarg de la seva estada, els alumnes rotaran per diferents àmbits com són l'atenció hospitalària, l'hospitalització i les urgències. Diàriament, fan quatre hores de pràctiques clíniques i acaben la jornada amb un seminari.

Els alumnes tenen la possibilitat d'acompanyar els metges de la institució a visitar els pacients, observar com es fan les exploracions, conèixer quines proves complementàries són necessàries en cada cas i com es fan els diagnòstics i l'elecció de tractaments.

Aquest projecte suposa per a la UIC una oportunitat per donar als seus alumnes una experiència amb pacients i casos reals. Per la Fundació Althaia, suposa un repte per la possibilitat d'incidir d'una manera molt directa en la docència i en la formació clínica de futurs metges.

Aquesta aliança també obre la possibilitat que els professionals de la fundació desenvolupin una carrera docent a la UIC i augmentin les possibilitats de participar en nous projectes d'investigació universitaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.