Creix més d'un 60% el nombre d'atesos per Serveis a la Ciutadania durant aquest mandat


  • Comparteix:

L'any passat es van demanar 400 ajuts per a serveis de menjador

L'any passat es van demanar 400 ajuts per a serveis de menjador

El nombre de persones que ha rebut ajuda de l'àrea de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament ha crescut un 67% en els darrers quatre anys. En xifres absolutes, s'ha passat d'atendre 3.850 persones el 2007 a assistir-ne 6.447 el 2010. Aquest increment es deu a la crisi econòmica i a l'entrada en vigor de les lleis de Dependència i de Serveis Socials.

Durant aquest període de temps, el consistori ha incrementat un 30% el pressupost destinat a polítiques socials. De poc més de 2'5 milions d'euros s'ha passat a gairebé quatre en aquest període. L'Ajuntament ha dedicat una part d'aquest 30% a ajuts d'urgència social, que el 2010 van suposar una dotació de 162.000 euros. D'aquestes prestacions, la més sol·licitada va ser la de beques de menjador, que s'ha doblat, seguida dels ajuts destinats a l'escolaritat. On s'han destinat més diners ha estat al suport per a activitats extraescolars.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la incorporació de la bossa de contingència, de 700.000 euros anuals, al pressupost ordinari del consistori.

Mercè Conesa

Hem incorporat la bossa de contingència de 700.000 euros anuals al pressupost ordinari.



La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha subratllat que una de les prioritats del consistori és descentralitzar els punts d'atenció de l'àrea.

Susanna Pellicer

Hem apostat per la descentralització dels serveis. L'equip de la plaça del Coll i el futur 3r CAP ho demostren.



Pellicer, que ha assegurat que el consistori 'ha fet els deures' i està 'preparat per al futur', ha destacat que es mantingui l'1% del pressupost municipal per a projectes de cooperació exterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.