Èxit de les jornades sobre el mètode educatiu Reggio Emilia, a La Farga Infantil


  • Comparteix:

Fomentar la creativitat és un dels objectiu del programa Reggio Emilia

Fomentar la creativitat és un dels objectiu del programa Reggio Emilia

Prop de 200 persones vinculades a l'ensenyament han assistit a la jornada sobre la metodologia educativa Reggio Emilia, que ha acollit aquest dilluns La Farga Infantil. La directora del centre, Mònica Larruy, destaca que els infants de zero a sis anys han d'estar envoltats d'estímuls perquè és quan tenen més potencial i aquest mètode educatiu ho permet. Estan, com diu Larruy, en l'edat daurada de l'aprenentatge.

La Farga Infantil utilitza, des de 2001, el programa Reggio Emilia, que desenvolupa la creativitat dels infants. La directora de l'escola, Mònica Larruy, ha destacat en una entrevista a Cugat.cat que els nens i nenes amb qui ells treballen tenen una gran absorció dels coneixements i, per això, considera molt important aplicar aquest mètode educatiu i envoltar-los d'estímuls que potenciïn la seva creativitat en tots els àmbits.

Mònica Larruy

Treballem en la millor edat de la seva vida. Tenen un gran potencial. Hem de rodejar-los d'estímuls. Un camí ideal de fer-ho és treballar amb tallers.


El programa Reggio Emilia potencia la feina conjunta, és a dir, que el treball de família, escola i professionals vagi en una mateixa línia. Segons Larruy, si es comparteixen idees, tothom hi surt guanyant.

En aquest sentit, l'escola valldoreixenca Piccolo Mondo també aplica aquest mètode de treball. Ilaria Antipode és la coordinadora del centre i explica quines són les bases de la seva experiència.

Ilaria Antipode

El respecte de la idea de nen. Un nen creador, capaç de construir sense necessitat d'arribar a un nivell. També és important el desenvolupament artístic.







L'escola ja prepara altres jornades totalment pràctiques, a causa de l'èxit de la primera sessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.