El calendari cristià marca les jornades festives de Setmana Santa


  • Comparteix:

Exterior del Monestir

Exterior del Monestir

La festa més important pel calendari cristià, la Setmana Santa, comença a partir d'avui els dies més intensius pel que fa a l'agenda eclesiàstica. La commemoració de l'entrada de Jesucrist a Jerusalem, la seva mort a la creu i la seva ressurrecció són els principals motius que acostaran els creients santcugatencs a l'esglèsia del Monestir.

Dijous Sant obrirà les cerimònies de Setmana Santa amb una missa vespertina a les vuit del vespre. Posteriorment es farà una lectura evangèlica i, com a gest simbòlic, hi haurà un lavatori de peus recordant el que va fer Jesús amb els apòstols.

A les nou del matí de Divendres Sant, la ciutat recorda el camí que segueix Jesús fins a la creu amb el Via Crucis, que es farà pels carrers immediats al Monestir i, en cas de pluja, es traslladarà al Claustre. En aquest cas, es passejarà el Sant Crist i es farà una pregària als diversos passos del Senyor. A les dotze del matí hi haurà una pregària pel Sant Crist amb infants al Monestir. Tot i així, l'acte més important de la jornada pel que fa al calendari cristià és la memòria de la passió i mort del Senyor a les cinc de la tarda, amb una lectura reposada. El dia acabarà a les vuit del vespre amb una vetlla de pregària a la Santa Creu.

Dissabte Sant començarà amb una pregària a les nou del matí. Aquesta és una jornada de vetlla pasqual, tot esperant la ressurrecció del Senyor.

Diumenge de Pascua hi haurà missa a les hores habituals: a les 9, a les onze (en castellà), a les dotze, a un quart de dues, a les 7 del vespre (en castellà) i a dos quarts de nou. Dilluns de Pasqua es farà missa a les 9, a les dotze i a vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.