Música i solidaritat demostren el suport dels santcugatencs al poble nipó


  • Comparteix:

El concert benèfic en favor de les víctimes del desastre del Japó ha reunit aquest diumenge 250 persones al Teatre-Auditori, entre elles el cònsol del Japó a Barcelona, Hidehiro Tsubaki. A l'espera de conèixer la xifra exacta recaptada en la iniciativa, els organitzadors esperen arribar als 10.000 euros afegint les aportacions individuals de la 'fila zero' al cost total d'entrades venudes. La iniciativa ha comptat amb la música del violoncel·lista Lluís Claret, la soprano Alina Furman i la pianista Yoko Suzuki, entre d'altres, en una combinació de melodies tradicionals japoneses i catalanes.

Els alumnes del mètode Suzuki han apropat també aquesta particular modalitat musical al públic del Teatre-Auditori. Un dels objectius principals del programa ha estat crear una mostra on quedessin reflectides la cultura nipona i catalana.

L'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, ha posat de relleu la predisposició dels santcugatencs d'oferir iniciatives de cooperació com aquesta.

Mercè Conesa

És un orgull desenvolupar un concert a favor del poble japonès durant la celebració del dia de la cooperació.



Tot i així, pel president de complex residencial Las Lunas, Fritz Bombeli, l'ajuda al país nipó mai no és suficient.

Fritz Bombeli

Ens hagués agradat omplir tota la platea.




De la seva banda, el cònsol japonès a Barcelona, Hidehiro Tsubaki, ha destacat la bona relació de la institució nipona amb Sant Cugat i la continuïtat dels projectes cooperatius per part d'entitats catalanes 80 dies després del terratrèmol i el tsunami.

Hidehiro Tsubaki

Sempre hem tingut molt bona acollida a Sant Cugat.



El públic assistent ha manifestat la importància de solidaritzar-se amb els indrets del món més necessitats.

Públic

És una pena que hagi vingut poca gent. / Tothom hauria de participar en projectes cooperatius a favor dels més necessitats.




La Creu Roja ha habilitat, des del dia del desastre, un compte corrent per recaptar fons per aconseguir els recursos necessaris per a la recuperació del país nipó.

Aquest concert benèfic ha estat promogut pel conjunt residencial Las Lunas i ha comptat amb la col·laboració de Cugat.cat, l'Obra Social La Caixa, Natura, 'TOT Sant Cugat', i ha comptat amb el suport de l'Ajuntament i el Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.