Xicoy aprova el processament de 20 militars salvadorencs per l'assassinat de jesuïtes el 1989


  • Comparteix:

Xicoy, als estudis de Cugat.cat

Xicoy, als estudis de Cugat.cat

El director del Centre Borja, Francesc Xicoy, considera que la decisió de processar 20 militars salvadorencs per l'assassinat de sis jesuïtes el 1989 és 'un gest per voler aclarir les coses i defensar el dèbil'. L'Audiència Nacional espanyola ha posat en recerca i captura internacional aquests militars a l'espera que les autoritats del Salvador es decideixin a detenir-los.

El grup de militars està acusat d'assassinats terroristes, de crims contra la humanitat i d'actuar contra el dret de gents. La justícia espanyola demana la presó provisional sense fiança, a més d'una fiança individual de 3.200.000 euros per fer front a eventuals responsabilitats econòmiques.

Xicoy ha destacat que és bo que la justícia tingui aquest gest en defensa dels que sempre 'els toca el rebre'. En aquest sentit, ha destacat que no es tracta de cap 'revenja', només de defensar 'els dèbils'.

Francesc Xicoy

No es tracta de cap revenja. Es tracta de la defensa de la justícia dels que pateixen.


Xicoy ha recordat la figura del pare Ignacio Ellacuría, que enmig d'una guerra civil, volia trobar una sortida 'justa i pacífica'. Ellacuría va ser un dels cinc jesuïtes espanyols assassinats. També van morir un jesuïta salvadorenc i una mare i una filla de la mateixa nacionalitat, que treballaven per a la comunitat evangèlica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.