Uns 450 alumnes dels centres santcugatencs es presenten a la selectivitat


  • Comparteix:

Les proves comencen avui

Les proves comencen avui

Uns 450 alumnes dels instituts i col·legis de la ciutat fan les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), la popular selectivitat, a partir d'avui. Els estudiants participaran fins divendres als exàmens que, juntament amb la nota obtinguda durant el batxillerat, marcarà l'accés a la carrera desitjada. Com l'edició anterior, continua el model que inclou una fase de proves generals i obligatòries, i una d'específiques i voluntàries.

Avui comencen les proves que s'allargaran fins divendres. Els alumnes que només es presentin a la fase general s'hauran d'examinar de llengua i literatura catalana i castellana, llengua estrangera, història o història de la filosofia, més una matèria de modalitat a triar. Aquesta assignatura s'ha d'escollir entre les que l'estudiant ha cursat durant el batxillerat.

La fase específica consta d'un màxim de tres proves de matèries a triar. En aquest cas, poden ser assignatures que l'alumne no hagi cursat a batxillerat però que estiguin associades a la branca d'estudis a la qual volen ser admesos. A la fase específica, l'alumne s'examinarà de les tres matèries triades per ell mateix.

Les notes obtingudes a les PAU són el 40% de la nota final que marcarà l'accés a la branca de coneixement a la qual s'aspira. La resta de la nota és la mitjana del batxillerat.

Aquestes proves es fan simultàniament a tot Catalunya. Les notes es coneixeran a finals de mes al web del Consell Interuniversitari de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.