Tica Font (Unipau): 'Hem de canviar la forma de gestionar els conflictes'


  • Comparteix:

La directora de l'ICIP, Tica Font

La directora de l'ICIP, Tica Font

'No podem pretendre evitar els conflictes, perquè són inherents a l'ésser humà. El que hem de canviar és la forma de gestionar-los'. Ho ha dit la directora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Tica Font, en la ponència d'aquest dilluns al curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). En la xerrada, que ha tingut lloc al Centre Borja, Font ha defensat un canvi de valors orientat a les accions pacífiques i al diàleg per donar resposta als conflictes polítics. Mira l'entrevista a Tica Font a Cugat tv

La directora de l'ICIP no rebutja l'exèrcit com a institució dins l'entramat polític, però diu que cal canviar les formes de gestionar els conflictes entre estats. Font ha lamentat que els conflictes polítics actuals es resolen amb l'ús de la violència i ha dit que cal eliminar aquest tipus de solució. Font és partidària de buscar estratègies diferents que es basin en les accions pacífiques per evitar així l'actitud militarista que predomina en la societat.

Font ho ha explicat en una entrevista a Cugat.cat.

Tica Font

El canvi de valors s'ha de transformar en mitjans diferents. Cal gestionar la conflictivitat per altres vies que no siguin violentes.


La directora de l'ICIP ha posat èmfasi en la tasca dels mitjans de comunicació i dels centres educatius per promoure aquest canvi de valors. En la conferència, Font ha defensat les accions no violentes i ha dit que cal evitar que el pensament militarista predomini en la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.