511 santcugatencs creuen que la violència de gènere és acceptable en alguns casos


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha dut a terme campanyes de conscienciació

L'Ajuntament ha dut a terme campanyes de conscienciació

511 santcugatencs justifiquen la violència de gènere en algunes circumstàncies, segons un estudi de l'Observatori Sociològic. L'anàlisi estableix que un 2,5% de la població considera 'inevitable' aquest tipus de violència i que un 0,8% dels santcugatencs l'accepta 'en alguns casos'. Aquestes dades, però, són menors en comparació amb les de l'Estat espanyol, on un 1,4% de ciutadans justifica aquest tipus de violència.

Segons la 16a Onada de l'Observatori Sociològic,1.598 santcugatencs majors de 17 anys creuen que la violència de gènere és quelcom inevitable que ha existit sempre. Tot i això, l'estudi també confirma que un 96% de la ciutadania considera que els maltractaments a la parella són 'inacceptables', un percentatge major en comparació amb la resta de l'Estat espanyol, on un 91,6% dels ciutadans rebutja la violència de gènere.

En aquest sentit, la presidenta de No estás sola, Maribel Guillamón, ha lamentat la 'normalització' d'aquesta violència a la societat i assegura que si les dades tinguessin en compte l'assetjament psicològic, l'acceptació d'aquesta realitat encara seria més elevada. Guillamon considera que s'ha de treballar des de les bases, és a dir, des de la infantesa, per aconseguir acabar amb la 'tolerància' a les agressions.

Maribel Guillamon

Les dades no sorprenen en absolut. Quant més treballem en temes de coeducació estarem invertint en un futur amb adults respectuosos amb tothom.


L'enquesta anual de percepció de l'opinió de la violència, que es fa amb ciutadans de tot l'Estat espanyol, estableix que 600.000 espanyols justifiquen aquest tipus de maltractaments. D'aquests, que suposen un 1,4% de la mostra, un 40% són dones. Aquesta xifra, però, contrasta amb els resultats santcugatencs, on la població que accepta la violència de gènere és menor.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha definit les línies d'actuació del consistori per evitar que aquest tipus de violència.

Susanna Pellicer

Prevenció, informació i tractament. Cal informar la gent jove i mentalitzar-la.


En l'estudi, la majoria de santcugatencs situen l'educació, l'enduriment de les penes i la conscienciació com els tres mecanismes principals per lluitar contra la violència de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.