El vicepresident de la comissió estatal de telecomunicacions considera 'un error' el favoritisme vers Telefónica


Temes relacionats

L'Ajuntament regularà la instal·lació d'antenes de radiocomunicació (16/abr/11)

Marcel Coderch: 'Comunitats de veïns privades podrien seguir l'exemple de Promusa' (30/mar/11)

La xarxa de fibra òptica ja ofereix banda ampla de 50 Mb a tot el nucli urbà i als nous barris ( 6/oct/10)


  • Comparteix:

Coderch és vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions

Coderch és vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions

El vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), el santcugatenc Marcel Coderch, ha reconegut que el procés de liberalització de les telecomunicacions a l'Estat espanyol 'probablement no es va fer de manera correcta' i això ha acabat perjudicant els consumidors. Segons ha explicat Coderch durant una entrevista al magazín 'Estiu a Fons' de Cugat ràdio (91.5 FM), la voluntat del govern espanyol d'enfortir la posició de Telefónica enfront la competència internacional ha acabat provocant un dèficit de serveis en el sector.

Tot i remarcar la dificultat que va existir en el procés de liberalització de les telecomunicacions iniciat l'any 1996, Coderch ha admès que permetre a Telefónica mantenir el control de la xarxa 'segurament va ser un error' que ha desembocat en un mal escenari per la competència. Segons el vicepresident de la CMT, la política que es va dur a terme radica en la voluntat del govern espanyol de protegir Telefónica de la competència provinent d'altres països.

Marcel Coderch

Es va protegir en excés el poder que tenia Telefònica i ara és molt difícil competir-hi.


En aquest sentit, Coderch ha explicat que hagués estat preferible crear un òrgan públic que gestionés la xarxa telefònica i prestés serveis a tots els operadors, tal i com passa amb els repetidors de televisió i de ràdio. Això hagués facilitat la competència, permetent als consumidors gaudir d'un servei de major qualitat a menor preu.

Segons el darrer informe de la CMT, a l'Estat espanyol es paga un 37,5% més que la mitjana europea per tenir connectivitat ADSL a Internet, amb una velocitat de gamma mitja també menor a la que té la resta d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.