Jofre Llombart: 'Els oients han deixat de tenir una sola emissora posada tota l'estona'


Temes relacionats

'El món a Rac1', el programa líder de la ràdio catalana, emet des de Sant Cugat (29/abr/11)


  • Comparteix:

Jofre Llombart sotsdirigirà 'El Món a RAC1' / Font: blogs.ccrtvi.com

Jofre Llombart sotsdirigirà 'El Món a RAC1' / Font: blogs.ccrtvi.com

L'era de la ràdio analògica que s'escolta sempre a través del mateix canal s'ha acabat, segons el periodista santcugatenc Jofre Llombart. L'actual sotsdirector d''El Món a RAC1' per la propera temporada ha explicat al magazín 'Estiu a Fons' de Cugat ràdio (91.5 FM) que els mitjans de comunicació han d'aconseguir integrar-se completament a Internet, a més de comprendre que els ciutadans actuals busquen informar-se a través de moltes fonts diferents alhora. En aquest sentit, ha assegurat que la via presa per Cugat.cat en esdevenir un mitjà multiplataforma era 'l'única sortida possible a llarg termini'.

Llombart ha remarcat la necessitat que la ràdio moderna s'adapti a oferir el seu contingut per múltiples canals ja que, ha dit, els oients han deixat de tenir una sola emissora fixa que escolten tot el dia.

Jofre Llombart

La ràdio d'una sola emissora s'ha acabat.


En aquest sentit, l'excoordinador d''El matí de Catalunya Ràdio', que s'incorporarà la propera temporada a la sotsdirecció d''El Món a RAC1', ha explicat que aconseguir reconvertir una estructura tan extensa com la de la ràdio pública de Catalunya per adaptar-se a les noves necessitats del mercat és un procés 'lent i dificultós'. Segons el periodista, emissores més petites com RAC1 o les ràdios locals tenen més facilitat per canviar el seu rumb quan l'audiència ho demana.

Llombart ha evitat detallar les raons de la seva dimissió com a coordinador d''El matí de Catalunya Ràdio', però ho ha fonamentat per problemes 'de caire personal' amb el conductor i director del programa, Manel Fuentes.

Jofre Llombart

És molt difícil treballar amb en Manel Fuentes.


El santcugatenc també ha explicat que afronta la seva nova etapa a RAC1 amb 'moltes ganes de treballar amb gent nova', després de 12 anys a la ràdio nacional de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.