Un nou màster combina des d'avui les noves tecnologies amb el món sanitari


  • Comparteix:

L'Escola Gimbernat és un dels centres que organitza el nou màster

L'Escola Gimbernat és un dels centres que organitza el nou màster

L'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat i la d'Informàtica Tomàs Cerdà, adscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ubicades a Sant Cugat, acullen des d'aquest divendres el primer màster oficial en Gestió de la Informació i el Coneixement en l'àmbit de la Salut (MUGICAS). L'objectiu del curs és acostar als professionals de l'infermeria els mecanismes tecnològics que es fan servir a les institucions sanitàries, com ara la gestió de dades i sistemes d'informació.

Un dels coordinadors del màster, Manel Taboada, ha explicat a Cugat.cat que es tracta d'una formació dirigida tant a persones de l'àmbit sanitari com tecnològic.

Manel Taboada

És un màster que va dirigit a professionals de la vessant sanitària i també a graduats de l'àmbit tecnològic.


Dos mòduls introductoris diferenciats permeten als alumnes provinents de les dues branques completar la seva formació, ja sigui amb un accent més tecnològic o més centrat en aprendre el funcionament dels centres sanitaris. Tot i així, la major part de la feina es realitza conjuntament i tots els alumnes visiten tant l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat com la d'Informàtica Tomàs Cerdà.

El coneixement dels estàndards tecnològics, així com l'ús correcte de les aplicacions i bases de dades que permeten, per exemple, gestionar les històries clíniques dels pacients, són alguns dels aspectes centrals del curs. El màster, que comença aquest divendres, compta amb el suport del Consorci Sanitari Parc Taulí (CSPT) i té una durada d'un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.