Els santcugatencs segueixen fidels als panellets i les castanyes


  • Comparteix:

Lupe Diaz és la castanyera dels Quatre Cantons

Lupe Diaz és la castanyera dels Quatre Cantons

La Castanyada torna a imposar-se enguany a la crisi econòmica i a la competència del Halloween i manté les vendes de panellets i castanyes. Els pastissers de la ciutat ofereixen un gran ventall de panellets a un preu d'entre 30 i 45 euros el quilo. Els castanyers, al seu torn, mantenen el seu producte a dos euros i mig la dotzena.

Els tradicionals panellets de pinyons són els més demanats pels santcugatencs tot i que des de les pastisseries ofereixen un gran ventall de gustos.

La pastisseria Roura, que compta amb el títol de Tradició Garantida atorgat pel Gremi de Pastissers de Catalunya pels seus panellets de pinyons, té una dotzena de gustos i com a novetat en té un de xocolata i avellana. El pastisser Josep Maria Roura ha explicat que la crisi no afecta especialment la campanya del panellet perquè la ciutadania no deixa de consumir aquests productes tan estacionals.

Josep Maria Roura

No sembla que la crisis s'hagi de fer notar. Fa més por el fet que sigui pont.



El pastisser Jaume Sàbat, a més d'unes figuretes de massapà que té com a novetat d'enguany, ha destacat alguna de les varietats que ofereix al seu establiment.

Jaume Sàbat

A la gent li agrada molt el de pinyons però a mi m'agraden molt els de vainilla, de maduixa, i de cafè.



Per la seva banda, la castanyera Lupe Díaz ha explicat que la campanya és bona i que malgrat les poques castanyes que hi ha enguany al mercat han mantingut el preus dels darrers anys.

Lupe Díaz

La campanya està anant molt bé i portem cinc anys amb el mateix preu.



La venda de panellets es focalitza els darrers dies d'octubre i en algunes pastisseries és manté també els caps de setmana de novembre. La campanya de la castanya també se centra majoritàriament aquests dies, amb una extensió màxima d'unes tres setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.