L'Ajuntament estudia com reduir el cost dels centres educatius de titularitat municipal


  • Comparteix:

Salat durant l'entrevista

Salat durant l'entrevista

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament contempla la reforma del model de gestió i organització dels centres educatius de titularitat municipal per reduir-ne els costos i compensar la davallada de l'aportació de la Generalitat als consistoris. En una entrevista a Cugat.cat, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que el pressupost de la seva àrea s'incrementarà el proper any per fer front als nous equipaments que s'han posat en marxa a la ciutat. Salat també ha parlat d'altres conseqüències de la crisi econòmica a la ciutat com la major demanda d'ajuts per a l'escolarització, més beques de menjador o més peticions de places per a centres públics.

La intenció de l'àrea d'Educació és que la davallada d'ingressos municipals no repercuteixi a les butxaques de les famílies santcugatenques. Les mesures a aplicar tindran en compte el criteri de renda a les bonificacions ja existents i ajudar a aquelles famílies que tinguin més dificultats. Ho ha explicat la regidora d'Educació, Esther Salat, al programa 'Primera Plana' de Cugat.cat.

Esther Salat

No volem incrementar les quotes. Replantejarem el model que tenim per veure què podem fer per abaratir la despesa.



Salat també ha parlat de l'increment a la ciutat d'uns espais similars a les ludoteques, anomenats Centres de Suport Familiar. En aquest sentit, la responsable de l'àrea d'Educació ha assegurat que treballen per establir un protocol per aquests espais i ha demanat la implicació de la Generalitat.

Esther Salat

Ja fem un seguiment d'aquests espais. Volem anar més enllà, cal que s'estableixin uns criteris mínims.



La situació econòmica manté el nivell de peticions d'ajuts per a beques menjador situant-se enguany en 704 demandes, enfront les 708 que es van donar el curs passat. Salat també ha alertat de l'augment del nombre d'impagaments de quotes per part d'algunes famílies, tot i no especificar el nombre. D'altra banda, moltes famílies que portaven els seus fills a escoles de Barcelona han optat ara per centres públics santcugatencs per reduir despeses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.