El govern local estudia un transport públic a demanda a les Planes


Temes relacionats

La millora de carrers, serveis i transport, prioritats de CiU per a les Planes (18/mai/11)


  • Comparteix:

Sant Cugat estudia impulsar un transport públic a demanda a les Planes per fer-lo més eficient i sostenible econòmicament que les línies de bus actuals. Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, durant la trobada de responsables de Plans de Barris de diversos municipis catalans que s'ha celebrat aquest divendres al Centre Cívic de la Creu d'en Blau. La sessió ha servit per compartir idees i analitzar exemples de millores dutes a terme en barris degradats o amb problemes de mobilitat i accessibilitat.

Un dels temes que s'han tractat a la trobada és la baixa utilització del transport públic als barris, una infrautilització que han detectat alguns dels municipis participants. En el cas santcugatenc, Joan Puigdomènech ha explicat que la solució passa per una 'mobilitat a la carta', és a dir, ajustar al màxim l'oferta a les demandes específiques que genera el barri. Aquesta proposta segueix la línia proposada durant la campanya a les eleccions municipals del maig on l'aleshores candidata, Mercè Conesa, va apostar per un servei de 'taxi a demanda'. Escoltem Puigdomènech en declaracions a Cugat.cat.

Joan Puigdomènech

Agrupar la gent que té necessitats de mobilitat específica. Pot ser més viable econòmicament que mantenir un transport públic poc utilitzat.


Un dels sistemes que es contemplen és el 'carpool', una experiència que ja fa anys que funciona a la Universitat de Girona, que també ha participat a la sessió celebrada a les Planes. El responsable de l'Oficina Verda de la Universitat de Girona, Pep Juandó, ha explicat a Cugat.cat en què consisteix aquest sistema.

Pep Juandó

Buscar trajectes coincidents dins l'àrea d'influència de la universitat per compartir vehicles.



Barcelona, Argentona, Castelldefels i Malgrat de Mar són alguns dels municipis que han compartit les seves experiències a la taula rodona celebrada aquest divendres.

El cas de Malgrat de Mar consisteix en l'habilitació de mecanismes per connectar el barri del Castell, situat en un turó, amb la resta del municipi. Això s'ha aconseguit amb la instal·lació de sistemes elevadors per salvar els desnivells que dificultaven l'accés al barri i la mobilitat dels veïns cap a la resta de la població. El responsable del Pla de Barri del Castell de Malgrat de Mar, Jordi Vila, ha enumerat alguns dels beneficis que ha comportat l'actuació.

Jordi Vila

Els resultats són molt amplis. Els veïns recuperen el carrer i s'adonen de les dificultats que tenien.




La trobada també ha comptat amb tècnics de l'Oficina de Barris de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.