Cardús: 'Hem de decidir si volem el model d'Estat espanyol poc divers i plural o una nació pròpia'


  • Comparteix:

El sociòleg ha participat en el programa 'Diacrònics' (91.5 FM)

El sociòleg ha participat en el programa 'Diacrònics' (91.5 FM)

El sociòleg i economista Salvador Cardús ha assegurat al programa de Cugat.cat (91.5FM) 'Diacrònics' que l'única sortida que té Catalunya és la independència i que el pacte fiscal només servirà per allargar la situació. També ha defensat que Catalunya és un país amb prou força i talent com per sortir de la crisi, però ha lamentat l'espoli fiscal que pateix. Segons ha afirmat, hi ha retallades que el govern no aplica amb correcció, ja que s'haurien pogut dur a terme en temps de bonança.

Cardús ha explicat al programa 'Diacrònics' de la 91.5 FM que el model de les autonomies ha arribat al seu final i que són els catalans que han de decidir ara si els està bé el que l'Estat espanyol proposa, 'un model menys divers i plural', o si Catalunya té altres aspiracions pròpies, que passarien per trencar amb l'Estat.

Salvador Cardús

No queda més remei que reconèixer que els espanyols tenen raó. Els catalans estem en la disjuntiva de decidir si ens està bé el que hem vist o aspirem a ser una nació.











Segons el sociòleg, Catalunya té prou potencial i talent per sortir de la crisi. De fet, ha subratllat que la generació de joves actual no és, com han apuntat algunes veus, una generació perduda, sinó que està creixent amb molt bona formació i en qüestió de dos anys aconseguirà resituar-se en el mercat laboral. Tot i les bones condicions del país, però, Cardús ha lamentat l'espoli fiscal que pateix.

Salvador Cardús

Els problemes es resolen amb 60 o 70 dies d'espoli fiscal.



Pel que fa a les retallades, Cardús ha assegurat que algunes no s'han aplicat amb correcció i d'altres s'haguessin pogut fer en moments de bonança.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.