Presència santcugatenca en l'homenatge al militar Domènec Batet


  • Comparteix:

El militar tarragoní Domènec Batet

El militar tarragoní Domènec Batet

El Museu d'Història de Catalunya acull aquest divendres un homenatge al general tarragoní Domènec Batet, afusellat durant la Guerra Civil per les tropes franquistes per no haver-se sumat a la insurrecció. L'acte comptarà amb la presència de la seva família, entre la qual es troben alguns dels seus besnéts, originaris de Sant Cugat. La jornada comptarà amb els parlaments del biògraf de Batet, Hilari Raguer, i l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, que parlaran sobre la transcendència del militar català.

De professió militar, Domènec Batet i Mestres (1872-1937) és recordat pel seu caràcter pacifista i els seus intents de resoldre sense violència les revoltes anarquistes del Baix Llobregat i els fets del 6 d'octubre de 1934. L'endemà de la revolta de Lluís Companys, Batet va publicar un manifest deplorant el fet d'haver hagut d'emprar la força.

Un dels seus besnéts, Francesc Carbó, ha explicat a Cugat.cat que la família està molt contenta que se celebri un acte de commemoració dedicat al seu avantpassat.

Francesc Carbó

Estem satisfets pel reconeixement que rep des de la societat civil.


Carbó ha explicat que al llarg d'aquest 2012 hi haurà més actes per commemorar la figura de Batet. Després dels fets del 34, Domènec Batet va ser nomenat cap de la Divisió Orgànica de Burgos, el 13 de juny de 1936. Amb l'alçament del bàndol colpista, Batet es va mantenir lleial al govern republicà i, uns mesos més tard, va ser afusellat per les tropes franquistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.