El sostre d'EsadeCreapolis acull un hort urbà


  • Comparteix:

Els responsables de la companyia / Font: Verticalfarming.es

Els responsables de la companyia / Font: Verticalfarming.es

La companyia Vertical Farming, amb seu a EsadeCreapolis, ha proposat a l'Ajuntament la instal·lació d'horts urbans al sostre del consistori i a altres equipaments de la ciutat. L'empresa ja té en marxa una infraestructura de 400 metres quadrats al sostre de l'edifici d'EsadeCreapolis on esperen produir unes dues tones de vegetals fins el setembre.

Vertical Farming va néixer fa dos anys amb l'objectiu de buscar la integració de la producció alimentària als edificis de la ciutat. Això s'aconsegueix amb la instal·lació d'una infraestructura que aprofita el circuit d'aigua i la generació d'energia del mateix edifici per produir vegetals als terrats urbans.

El soci de l'empresa Josep Ballesté ha explicat que han exposat a l'Ajuntament la seva tasca i les possibilitats que ofereix el sostre del consistori per acollir un hort urbà. Ballesté assegura que no s'ha concretat cap acció, però que hi ha trobat sintonia. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Ballesté

Per ara, només està en fase d'estudi però servirà per determinar variables útils per a futurs projectes.



La filosofia de Vertical Farming és apropar la producció alimentària als consumidors per reduir l'impacte ecològic que genera el transport i la creació de comunitats que produeixin els seus aliments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.