Sant Cugat combat el 'botellón' amb multes de 375 euros


Temes relacionats

L'Ajuntament cerca fórmules per acabar amb el 'botellón' (18/gen/12)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

Posar fi al 'botellón' és l'objectiu de l''Operació 0.0' que ha engegat aquest cap de setmana la Policia Local per reduir el consum d'alcohol a la via pública. El dispositiu, que s'ha concentrat en bona part al polígon industrial de Can Magí, es concreta en una primera fase en què s'informa els infractors de l'incompliment de l'ordenança de civisme per després, en una segona fase, aplicar la corresponent multa de 375 euros. D'altra banda, l'Ajuntament engegarà en els propers dies una campanya extraordinària amb agents de paisà de la Policia Local per sensibilitzar i, més endavant multar els propietaris de gossos que no recullin els excrements dels animals.

En el marc de la campanya de civisme, l'Ajuntament vol posar fil a l'agulla a l'eradicació del 'botellón' a la nostra ciutat, un cop constatat que el fenomen ha experimentat un repunt darrerament. És per això que la Policia Local ha començat aquest cap de setmana l''Operació 0.0' per reduir el consum d'alcohol a la via pública.

La primera fase d'aquesta actuació ha suposat la identificació de 109 persones i la presentació de dues denúncies, una per infracció de les normes de circulació i l'altra per infracció de l'ordenança de civisme. Un cop superada aquesta primera fase informativa, es procedirà a aplicar la sanció prevista pel consum de begudes alcohòliques a la via pública, que és de 375 euros.

Del total de identificacions fetes durant la nit de dissabte, 105 s'han efectuat al polígon industrial de Can Magí, tres al Parc de l'Arborètum i una a l'avinguda de Rius i Taulet. El dispositiu també ha consistit en 53 proves d'alcoholèmia a l'avinguda de Roquetes, que s'han traduït en 10 denúncies per donar positiu.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha explicat que això suposa un pas endavant en la lluita contra el 'botellón'.

Jordi Puigneró

Fem un pas més per minvar el consum d'alcohol al carrer. Primer fem la fase informativa i després es procedirà a la sanció.



Aquesta lluita contra l'incivisme també actuarà, en els propers dies, contra els amos de gossos que no recullin els excrements dels animals. En un principi s'iniciarà una acció informativa amb agents de paisà de la Policia Local cap als propietaris de gossos que tinguin una conducta incívica i, en cas de reincidència, es procedirà a multar els infractors amb 90 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.