Més de 140 ciutadans de fora de Sant Cugat s'adscriuen a un dels CAP de la ciutat en un mes


  • Comparteix:

Un total de 220 persones han canviat de CAP des de l'ú d'octubre.

Un total de 220 persones han canviat de CAP des de l'ú d'octubre.

Més de 140 usuaris de fora de la ciutat han escollit els Centres d'Atenció Primària de Sant Cugat com a centre assistencial de referència des que l'1 d'octubre va entrar en funcionament el model de lliure d'elecció de CAP. Aquesta xifra és inferior a la que s'esperava des de la Regió Sanitària Centre tenint en compte les 20.000 persones que cada dia venen a treballar a la ciutat. D’altra banda, s’han registrat 78 canvis entre els usuaris dels dos Centres d’Atenció Primària que hi ha al municipi.

D'aquests 220 canvis de Centres d'Atenció Primària que s'han produït a Sant Cugat, 142 són altes noves de ciutadans que venen de fora i 78 són canvis del CAP de Valldoreix al de Sant Cugat o a l'inrevés.

El gerent de Regió Sanitària Centre, Ramon Canas diu que esperava més canvis en els dos sentits. Per una banda, creia que hi haurien més altes de gent que ve de fora a treballar a la ciutat, ja que, de fet, aquesta mesura es va aplicar justament perquè les persones que treballen lluny del seu lloc de residència puguin ser atesos a prop del seu lloc de feina. Precisament aquest fet i els nous empadronaments han estat els dos motius de les 69 altes al CAP de Sant Cugat i 73 al de Valldoreix. Ho explica Ramon Canas.

Ramon Canas

Per motius de feina i gent que no estava empedronada a Sant Cugat perquè, acabaven d'arribar o bé perquè feia poc que vivien a la ciutat.


Pel que fa als 78 canvis interns, Canas ha assenyalat que l'entrada en funcionament del CAP de Valldoreix seria l'explicació de que no hi hagin hagut tants canvis com s'esperava ja que els ciutadans ho han anat fent durant l'any. Escoltem a Canas.

Ramon Canas

Esperàvem més canvis de gent que venen de fora a treballar a poligons industrials i de persones que no estan empadronadaes. De canvis interns n'hi ha hagut pocs perquè s'han anat fent a poc a poc durant l'any al CAP de Valldoreix.


A Catalunya s'han produït un total de 17.000 canvis de Centres d'Atenció Primària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.