Les últimes caixes de 'papers' de Salamanca arribaran a Sant Cugat a finals de juny


  • Comparteix:

Part dels papers són a l'ANC

Part dels papers són a l'ANC

El ministre de Cultura espanyol, José Ignacio Wert, ha anunciat aquest dijous al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que l'entrega de les últimes 300 caixes de 'papers' de Salamanca a Catalunya es farà abans del 30 de juny a l'Arxiu Nacional (ANC) de Sant Cugat. Així ho ha revelat Mascarell després de reunir-se a Madrid amb Wert, en una trobada en què el conseller de Cultura ha aprofitat per destacar que espera que aquesta entrega sigui efectiva i que aquest assumpte estigui resolt per a la data acordada.

Preguntat per si considera que el lliurament definitiu de la resta de 'papers' de Salamanca es produirà en la data compromesa, Mascarell ha indicat que 'evidentment' creu en la paraula del ministre, tot i que ha recordat que també se li va transmetre una data per part de l'anterior ministra, Ángeles González Sinde, i no es va complir.

Del total de documents, resten per lliurar un total de 225 caixes arxivadores, 85.000 imatges de textos, publicacions periòdiques i algun objecte.

A mitjans desembre de l'any passat, el Ministeri espanyol de Cultura -liderat per l'equip anterior- va suspendre la reunió del Patronat del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca, en què està present la Junta de Castella i Lleó, i que havia d'aprovar la sortida de les últimes caixes dels 'papers' de Salamanca compromeses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.