El grup Konkalazi agraeix el suport de Sant Cugat al desenvolupament de Malawi


Temes relacionats

Els guanyadors del Music Crossroads 2012, Konkalazi, visitaran Sant Cugat a la primavera (12/mar/12)


  • Comparteix:

Els integrants de la banda de música de Malawi Konkalazi han agraït la tasca de l'associació Petits Músics del Món i de l'Ajuntament a favor del desenvolupament del país africà. Konkalazi és el guanyador de la iniciativa de música africana Crossroads Festival i ha començat per la nostra ciutat la gira que el portarà a diferents ciutats europees. Aquest dijous ha estat rebut a l'Ajuntament on ha destacat el suport que Joventuts Musicals (JJMM) ofereix al país africà en l'àmbit de l'educació musical.

Konkalazi és a la ciutat des d'aquest dissabte i des d'aleshores han participat en diverses classes i tallers musicals, així com apropant la cultura i societat del país africà a escoles de la ciutat. Aquest dijous han estat rebuts institucionalment per la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer. La visita a Sant Cugat és fruit de la participació de Petits Músics del Món, una entitat sorgida de les Joventuts Musicals, que promou la formació i l'intercanvi de joves músics a Malawi.

El Festival Music Crossroads és per a molts nois i noies l'única via d'accés a la música. Així ho ha explicat a Cugat.cat el cantant de Konkalazi, Dan Kadima.

Dan Kadima

El festival fa una gran feina. Per a nosaltres és l'única manera d'accedir a la música. Esperem que continuïn la tasca que fan pels joves de l'Àfrica.



Petits Músics del Món utilitza la música com a element transformador de la societat. El president de l'entitat, Martí Marín, descriu així les possibilitats que ofereix la formació musical.

Martí Marín

La música és una eina de transformació social. La música aporta disciplina, rigor, concentració, sentiment de grup. Per això també és un objectiu.




El projecte de cooperació que l'associació santcugatenca desenvolupa al país africà rep el suport de l'Ajuntament a través de la partida del pressupost municipal dedicat a la cooperació internacional. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha mostrat la seva satisfacció pels fruits d'aquest projecte.

Susanna Pellicer

Veure que un grup gràcies a l'aportació de Sant Cugat pot fer una gira i que la música serveixi per millorar l'educació és un orgull.




Konkalazi combina el funk, el reggae, el soul i l'afro-fussió. Les seves lletres mostren el compromís social de la banda envers qüestions com la Sida, l'educació o la guerra. Les seves cançons es podran escoltar aquest diumenge a les set de la tarda a la plaça d'Octavià dins la iniciativa del Mercat Solidari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.