L'ANC s'acosta als ciutadans amb una jornada de portes obertes avui per celebrar el Dia dels Arxius


  • Comparteix:

L'arxiu obre avui les seves portes

L'arxiu obre avui les seves portes

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, obre un any més les seves portes per celebrar amb la ciutadania el Dia Internacional dels Arxius. Tallers, conferències i visites guiades formen el programa d'activitats previst per aquest dissabte.

L'ANC i la resta d'arxius catalans celebren aquesta setmana el seu dia internacional. Emmarcat en el programa d'activitats, l'ANC dedica aquest dissabte a una jornada de portes obertes a la ciutadania que comptarà amb visites guiades, una mostra dels documents del fons més significatius i tallers.

En concret, l'equipament organitza a les 10 del matí i a les dotze del migdia el taller 'Fem d'arxivers per un dia!', dirigit a nens a partir dels 10 anys. Per als nens a partir dels sis, l'ANC ofereix el taller 'Com fer-nos quaderns i llibretes?', que es desenvoluparà per grups i en quatre sessions, a cada hora des de les deu del matí fins a la una de la tarda.

Coincidint amb la celebració, la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària organitza una diada amb una exposició i diverses conferències. El tret de sortida a la diada serà a les deu del matí i acollirà fins a dos quarts de set de la tarda quatre xerrades a càrrec d'experts.

El Dia Internacional dels Arxius pretén donar a conèixer i promoure l'ús dels arxius entre la ciutadania, així com conscienciar sobre la seva importància. La commemoració es va declarar el 2008, coincidint amb el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d'Arxius, el 9 de juny del 1948. La celebració d'enguany del Dia Internacional dels Arxius a Catalunya compta amb més de 90 activitats culturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.