Sant Cugat ja té aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda


Temes relacionats

Les persones amb mobilitat reduïda tindran places d'aparcament gratuïtes (18/oct/11)

Persones amb mobilitat reduïda podran sol·licitar un aparcament davant de casa seva (22/feb/11)


  • Comparteix:

La 1a plaça d'aparcament reservat està al carrer de Carrasco i Formiguera / Font: Google Maps

La 1a plaça d'aparcament reservat està al carrer de Carrasco i Formiguera / Font: Google Maps

Facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda i evitar la picaresca són els principals objectius del nou sistema d'aparcament reservat que, des d'aquest dilluns, està en funcionament a la ciutat. La nova fórmula és el resultat d'una llarga reivindicació per part de la Taula de Persones amb Mobilitat Reduïda i permetrà als ciutadans amb necessitats especials aparcar a llocs reservats a títol personal.

El nou sistema d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda fa possible que santcugatencs amb necessitats especials puguin aparcar a llocs reservats a títol personal a prop de casa, del lloc on estudien o d'on treballen. D'aquesta manera, Sant Cugat aposta per un sistema que permet la identificació de les places d'aparcament per la matrícula o a través d'una targeta que acredita el grau de discapacitat del conductor.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha destacat que la posada en marxa de l'aparcament reservat és un clar exemple de la iniciativa ciutadana ja que és el resultat d'una reivindicació d'anys de la Taula de Persones amb Mobilitat Reduïda.

Jordi Puigneró

Avui presentem una mostra de com des de la societat civil es poden canviar les coses.


Puigneró ha explicat també que el nou sistema ha suposat un canvi de l'ordenança municipal i que ja hi ha 11 places nominals reservades per a persones amb discapacitat.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que aquesta iniciativa forma part d'una nova campanya contra la picaresca i el mal ús de les places d'aparcament reservades que es posarà en marxa a partir del setembre.

Susanna Pellicer

Iniciarem una campanya sobre el bon ús de les targetes de mobilitat reduïda, ja que encara se'n fa un mal ús a la ciutat.


Joan Estalrich ha estat el primer santcugatenc en obtenir una plaça d'aparcament reservada. La llicència municipal que li han atorgat té una vigència de dos anys i evita falsificacions per part de terceres persones. L'adhesiu identificatiu es pot demanar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.