TVE a Sant Cugat estudia crear una llar d'infants per als treballadors


  • Comparteix:

Seu de TVE a Sant Cugat / Font: El Mundo

Seu de TVE a Sant Cugat / Font: El Mundo

RTVE estudiarà la possibilitat de crear una llar d'infants, 'sense cost per a l'empresa', al centre de Sant Cugat. A més, l'ens públic ampliarà de tres anys a tres anys i mig el temps d'excedència dels seus treballadors per a la cura de fills menors de 12 anys. Aquestes són algunes de les mesures contemplades al Pla d'Igualtat acordat al maig entre la direcció i els sindicats de l'empresa i publicat ara al BOE.

El document inclou la creació de llars d'infants no només al centre santcugatenc, sinó també als de Torrespaña i Prado del Rey. La posada en marxa d'aquest projecte està subjecte a un estudi de viabilitat i l'encarregat de tirar-ho endavant serà el departament de Recursos Humans.

D'altra banda, entre les propostes del pla s'inclou la necessita de 'millorar en el possible' les mesures legals per facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de la plantilla. És per això que s'augmenta el temps d'excedència per a la cura dels fills. Durant aquest permís, els treballadors tindran dret a la reserva del lloc de treball i de destí geogràfic.

A més, RTVE preveu també l'augment de l'excedència per a la cura de familiars dependents i un increment de vuit hores anuals - fins a un màxim de 22 - per a les llicències de visites mèdiques acompanyant a pares dependents. Aquestes mesures entraran en vigor, previsiblement, al llarg d'aquest any, amb la signatura del Pla d'Igualtat.

En aquest mateixa línia, s'inclourà com a llicència no retributiva la suspensió del contracte de treball fins a un any per situacions 'familiars o personals', com estudiar a l'estranger o fer pràctiques humanitàries en organitzacions civils i religioses, entre d'altres.

A més, hi haurà un permís retributiu perquè els futurs pares -fins i tot si els dos treballen a RTVE- assisteixin a proves de diagnòstic de l'embaràs i de preparació al part i es millorarà el permís de paternitat incrementant-lo 'progressivament' tres dies més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.