Carlos Busquets ha deixat de menjar com a protesta


Temes relacionats

Un santcugatenc inicia una vaga de fam per reivindicar els drets dels dependents (17/set/12)


  • Comparteix:

Busquets ha començat aquest dilluns la seva protesta

Busquets ha començat aquest dilluns la seva protesta

El santcugatenc Carlos Busquets ja ha començat la seva protesta contra les retallades a la llei de la dependència decretades pel govern espanyol. Busquets, que actualment resideix a l'Ametlla de Mar, ha iniciat una vaga de fam al Centre d'Atenció Primària (CAP) d'aquesta població aquest dilluns i s'ha mostrat satisfet del ressò que està tenint la seva acció.

El també president de l'Associació Sense Barreres de l'Ametlla de Mar assegura que 'sempre reben els més febles' i és per això que ha decidit mobilitzar-se. La iniciativa ja compta amb el suport de l'Associació de Minusvàlids de les Terres de l'Ebre (AMITE) i Busquets assegura que altres associacions del sector ja s'han adreçat a ell per mostrar la seva solidaritat i simpatia amb la lluita.

Un dels motius que han portat a Busquets a la vaga de fam és fer reaccionar a la població perquè es mobilitzi contra les decisions del govern de l'estat que, segons considera, van en contra dels sectors més desafavorits. En aquest sentit, Busquets ha fet un balanç positiu de la resposta dels ciutadans de l'Ametlla i el ressò que ha aconseguit gràcies a l'interès despertat entre els mitjans de comunicació.

Carlos Busquets

La gent està signant en suport i veuen bé la protesta. Molts mitjans han contactat amb mi. Vull fer veure que els diners s'han d'aconseguir d'altres maneres.


Des que el govern espanyol va retallar en un 15% els pagaments als cuidadors familiars de les persones dependents el juliol, la dona de Carlos Busquets, que fa uns anys va deixar la seva feina per dedicar-se plenament al seu marit, ha vist reduïda la seva paga fins els 125 euros actuals. Per això, malgrat el delicat estat de salut de Busquets, que ha patit cinc intervencions de cor, té esclerosi, espina bífida i glaucoma ocular, vol fer sentir la seva veu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.