El futur també és de la gent gran


Temes relacionats

Gent gran i infants enforteixen relacions al voltant de la jardineria ( 2/oct/12)

'Què farem amb els néts?' reflexiona sobre la vitalitat de la gent gran ( 2/oct/12)


  • Comparteix:

La gent gran de la ciutat ha demostrat durant una setmana la seva implicació amb l'objectiu de fer visible que fer-se gran és compatible amb ser part activa de la societat. Tot i que l'augment de la participació i la difusió són els principals reptes per a l'any vinent, la Setmana de la Gent Gran d'enguany ha posat de manifest que el col·lectiu compta amb espais i propostes, a més de ganes de fer partícip tota la ciutadania. Exemple d'això ha estat la cloenda aquest divendres amb un xou de les entitats que dóna pas a les activitats de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional.

Sota el lema 'Què vols ser quan siguis gran?', la Setmana de la Gent Gran ha baixat aquest divendres el teló a cinc dies d'activitats, tallers, taules rodones, xerrades, representacions i concerts. Tot plegat, un programa pensat per fer partícip el col·lectiu i la resta de la ciutadania.

Precisament, i tot el descens en un 25% del pressupost, la iniciativa ha aconseguit implicar diferents col·lectius locals. De cara l'any vinent, la intenció és aconseguir augmentar la participació i la difusió del programa, que han posat de manifest que Sant Cugat compta amb una gent gran activa.

El president d'Els Marxosos del Vallès i membre de la Taula de la Gent Gran, Josep Carner, ha explicat que la Setmana de la Gent Gran ha estat el tret de sortida a la celebració de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, on esperen seguir treballant per al col·lectiu amb l'acompanyament de la resta de la ciutat.

Josep Carner

A banda de la Setmana de la Gent Gran, també se celebra l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu. No s'acaba amb aquesta setmana sinó que és el tret de sortida a tot un any.


Les entitats implicades en la Setmana de la Gent Gran han demostrat aquest divendres la seva energia amb un acte de cloenda festiu, però on també s'ha reclamat implicar la gent gran en el futur. L'alcaldessa, Merce Conesa, ha assegurat que els reptes són reconèixer la seva implicació, formar-los tecnològicament i sobretot acompanyar aquells que tenen més dificultats.

Merce Conesa

Hem de ser capaços d'acompanyar la gent gran en situacions de dificultat, sobretot en moments de crisi.


Per primera vegada, el Dia Internacional de la Gent Gran, que ha arribat a la seva 7a edició, s'ha convertit en la Setmana de la Gent Gran, una activitat oberta a tota la població. La iniciativa està organitzada per l'Ajuntament i les entitats representades a la Taula de la Gent Gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.