Delta Gent Activa porta sis propostes per commemorar l'Any de l'Envelliment Actiu


  • Comparteix:

Les propostes s'emmarquen a l'Any Europeu de l'Envelliment actiu

Les propostes s'emmarquen a l'Any Europeu de l'Envelliment actiu

L'entitat Delta Gent Activa arrenca aquest dilluns una setmana de propostes per commemorar l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la solidaritat intergeneracional. La iniciativa inclou sis activitats, entre les quals hi destaquen un concurs fotogràfic, un taller de filosofia, conferències, un concert terapèutic i un concurs de bitlles catalanes.

La primera de les propostes és el tret de sortida al concurs fotogràfic Tardor 2012. El certamen és obert a tothom i les fotografies es poden entregar fins el primer dilluns de desembre. A més dels tres primers guanyadors, l'entitat atorgarà tres accèssits per obres relacionades amb persones grans, gent gran que envelleix activament i la solidaritat intergeneracional.

A més, aquest dilluns la Casa de Cultura acollirà a partir de les cinc de la tarda una conferència per donar a conèixer la campanya 'Yo Ando'. L'objectiu és millorar la salut de gent gran amb hàbits sedentaris.

El programa de la primera jornada el complementa un taller d'introducció al diàleg filosòfic. L'impartirà la llicenciada en Filosofia i Psicologia Pilar Cámara. L'activitat també tindrà lloc a la Casa de Cultura a partir de les sis de la tarda.

Agafarà el relleu aquest dijous a un quart de set de la tarda a la Casa de Cultura la conferència 'Les xarxes socials, oportunitats i caos'. Ja divendres, la proposta és la presentació del llibre 'Aplicació de la musicoteràpia a la malaltia del Parkinson' a càrrec de la compositora, pianista i professora de música Conxita Bentz. L'activitat, que està prevista a la Casa de Cultura, comptarà amb un concert terapèutic.

El programa clourà aquest dissabte amb un campionat obert de bitlles catalanes, organitzat conjuntament amb l'Ateneu, l'Associació de Veïns del barri del Monestir i Jocs del Món. El campionat es disputarà a l'Hort de l'Abat - Jardins del Paga-li Joan de deu del matí a dues de la tarda.

El responsable de Delta Gent Activa, Martí Fabregat, ha explicat que totes les activitats tenen com a objectiu aconseguir una transformació en la gent passiva i donar suport als col·lectius que promouen accions.

Martí Fabregat

Totes les activitats tenen en comú que són per activar les classes passives i donar suport a persones i entitats que fan activitats.


A banda del programa especial organitzat amb motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu, l'entitat també organitza activitats regulars com l'Aula Activa i els tallers de tecnologies de la informació i la comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.