Els Minyons Escoltes Guies de Sant Jordi participen en la mostra de 75 anys de l'escoltisme català


  • Comparteix:

L'exposició es pot veure al Museu d'Història de Catalunya..

L'exposició es pot veure al Museu d'Història de Catalunya..

El Museu d'Història de Catalunya acull una exposició sobre els 75 anys de l'escoltisme català. 'La força d'una utopia jove' mostra documents, objectes i fotografies inèdites que recorren el moviment escolta des dels seus inicis fins a l'actualitat. L'agrupació Minyons Escoltes i Guies de Sant Jordi, amb seu a Valldoreix, ha participat activament en l'organització d'aquesta exposició, que clou un any de celebració.

El moviment escolta va arribar a Catalunya de la mà de Josep Maria Batista i Roca durant el primer quart del segle XX. Des d'aleshores, les agrupacions han anat creixent en nombre i també han ampliat el seu camp d'acció. 'La força d'una utopia jove' mostra la història d'un moviment que va néixer amb la voluntat de transformar i millorar la societat.

L'exposició està dividida en quatre àmbits: des d'uns inicis en què el moviment pren força arreu dels Països Catalans, passant per moments de repressió, com la guerra civil i el franquisme, la lluita per la democràcia dels anys 70 i l'etapa actual, que reflexiona sobre l'expansió de l'escoltisme arreu del món. Ha estat una feina de molts mesos per recopilar tot el material. Ramon Torre, dels Minyons Escoltes Guies Sant Jordi ens ho explica.

Ramon Torre

Hem fet una llarga feina de recerca i la major part del material ha sortit de particulars.


L'organització de la mostra ha servit també perquè la Federació Catalana d'Escoltisme, formada per Escoltes Catalans i Minyons Escoltes Guies Sant Jordi, hagi trobat material inèdit d'aquests tres quarts de segle d'història.

Ramon Torre

La mostra ha servit perquè sapiguem què tenim i què no i per trobar documents inèdits com una filmació dels anys 50 en color.


La mostra es podrà veure fins el 2 de febrer al Museu d'Història de Catalunya i durant tot el 2004 viatjarà per les diferents comarques de Catalunya. Sant Cugat es perfila com una candidata a acollir-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.