Sant Cugat recull més de nou tones en El Gran Recapte


Temes relacionats

El Gran Recapte arrenca amb 250 kg d'aliments per hora a cada punt (30/nov/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha tornat a demostrar la seva solidaritat superant la mitjana catalana en la recollida d'aliments d'El Gran Recapte. Amb una mitjana de més de 1.500 quilos de menjar per hora, els vuit punts de recaptació de la ciutat han recollit més de nou tones d'aliments i han sobrepassat els objectius marcats per aquest cap de setmana al municipi. La campanya, organitzada per la Fundació Banc d'Aliments de Catalunya, ha comptat a Sant Cugat amb la participació de més de 150 voluntaris.

El Mercadona de la rambla del Celler ha estat el punt amb més afluència de la campanya a Sant Cugat. Aquest espai ha recaptat entre aquest divendres i aquest dissabte prop de 5.000 quilos de menjar. Els altres punts de recollida de la ciutat s'han instal·lat als Caprabo de Can Sant Joan, del carrer de Salvador Espriu i de la rambla del Celler i al supermercat Consum situat al carrer de Rius i Taulet. Els mercats municipals també s'han sumat a la proposta.

El coordinador del punt de recollida a la nostra ciutat, Sergi Figueres, ha definit la implicació santcugatenca en la campanya com un 'èxit sense pal·liatius'.

Sergi Figueres

És un èxit sense pal·liatius. Representa l'esperit de compromís de la ciutat.


A Catalunya, la campanya ha recaptat més de 1.700 tones d'aliments arreu del país en 900 punts de recollida i amb la participació de més de 10.000 voluntaris.

Alguns dels voluntaris locals han descrit l'experiència com una paradoxa entre la bona resposta dels santcugatencs i la situació econòmica que dóna sentit a la campanya.

Voluntaris

La gent és molt generosa, però ens hem de replantejar quina societat estem muntant. / Gent que s'ho passa malament fa aportacions.


Els santcugatencs s'han sumat a la iniciativa aportant llegums, oli, llet, llaunes de conserva, arròs i pasta als vuit punts de recollida distribuïts per Sant Cugat. Alguns dels participants han subratllat la necessitat d'organitzar campanyes com aquesta.

Participants

He aportat material que els faltava. / Són iniciatives fantàstiques. / S'haurien de fer més sovint i que la gent participi al màxim.


El Gran Recapte vol combatre els estralls de la crisi econòmica en un moment on la pobresa afecta el 30% de la població. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat l'elevada participació santcugatenca en un context on la crisi econòmica colpeja la ciutadania.

Mercè Conesa

Cal destacar l'alta participació precisament en uns moments on molta part de la ciutadania ho està passant malament.


Els aliments recollits es faran arribar a prop de 70 entitats com Càritas i la Creu Roja, que distribuiran la recol·lecta entre les famílies amb menys recursos econòmics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.