La ciutat acull la preselecció d'escoles per participar al Parlament Europeu de Joves


Temes relacionats

El Thau i el Leonardo Da Vinci representaran la demarcació de Barcelona al Parlament Europeu de Joves ( 6/mar/12)

La delegació espanyola del Parlament Europeu de Joves tria els seus nous membres a la ciutat (12/feb/11)


  • Comparteix:

Els participants d'una edició anterior

Els participants d'una edició anterior

El Parlament Europeu de Joves tria aquest diumenge l'escola santcugatenca que participarà en la seva sessió estatal. Els candidats són alumnes de l'escola Àgora International School, l'institut Leonardo Da Vinci i les escoles Thau i El Pinar i l'escola de Bellaterra La Vall, que discutiran sobre temes d'agenda europea en una assemblea que segueix el model del Parlament Europeu. Tres alumnes d'una d'aquestes escoles participaran en la sessió d'àmbit estatal on poden competir per representar l'Estat espanyol en una sessió d'àmbit europeu.

Cada escola presenta fins a sis alumnes, dels quals només tres podran ser seleccionats. Els representants debatran temes de l'actualitat europea com ara els drets de la dona, la igualtat de gènere, la cultura i l'educació. El debat, que tindrà lloc a l'auditori Josep Carreras de l'escola Àgora, seguirà el mateix procés que es duu a terme al Parlament Europeu. Els alumnes hauran de tenir un nivell alt en anglès, tot i que també s'accepta la utilització del francès.

El Parlament Europeu de Joves celebra tres sessions internacionals cada any on es reuneixen més de 250 alumnes europeus. Els representants de les escoles espanyoles participaran en les dues properes sessions, la de tardor que se celebrarà a Geòrgia i la de primavera del 2014, que tindrà lloc a Letònia.

L'any passat, l'escola Thau i l'institut Leonardo Da Vinci van ser els preseleccionats per representar la demarcació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.