Alerta per casos d'estafa als comerços amb el canvi en bitllets i monedes


  • Comparteix:

Els estafadors aprofiten la primera hora de la tarda

Els estafadors aprofiten la primera hora de la tarda

Els Mossos d'Esquadra alerten d'un nou tipus d'estafa als comerços de la ciutat relacionada amb el canvi de monedes i bitllets, segons han confirmat a Cugat.cat. El nou tipus d'engany consisteix a presentar-se a les botigues durant les primeres hores de la tarda i oferir canvi als comerciants, ja que aquests no tenen la possibilitat d'aconseguir-ne als bancs perquè estan tancats. Durant la transacció, els estafadors disposen els bitllets d'una manera que sembla que hi ha la quantitat acordada quan en realitat hi ha menys diners.

Des de fa poques setmanes, els Mossos han detectat un nou sistema d'estafa a l'eix comercial. Persones que actuen en solitari entren a les botigues a primera hora de la tarda, oferint donar canvi als venedors aprofitant que les oficines bancàries ja estan tancades. El membre de l'oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d'Esquadra Xavi Medina ha afirmat, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat, que ja s'han detectat diversos casos a la ciutat.

Xavi Medina

Ofereixen una quantitat en monedes i una altra en bitllets, que es disposen d'una determinada manera que enganya el botiguer. Hem detectat diversos casos a la zona comercial del poble.


L'estafa es produeix amb la quantitat de bitllets i no pas amb el nombre de monedes, que sol ser la correcta. El lladres es poden endur diferents quantitats, depenent del canvi que acordin amb el botiguer. Davant aquesta nova pràctica, els Mossos recomanen als botiguers que obtinguin el canvi necessari per efectuar les vendes de la tarda a les oficines dels bancs i, en cas de no ser possible, a través d'altres comerciants de confiança.

L'estafa s'acostuma a produir entre petits comerciants, ja que les grans superfícies tenen el seu propi sistema per obtenir canvi de bitllets i monedes. En cas de detectar alguna irregularitat d'aquesta mena, els botiguers poden denunciar-ho trucant al telèfon d'emergències 112.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.