'L'Europa que volem', nova proposta de les Nits Temàtiques de la Unipau


  • Comparteix:

El tema de les Nits Temàtiques de l'Unipau girarà al voltant d'Europa / Font: Prodem

El tema de les Nits Temàtiques de l'Unipau girarà al voltant d'Europa / Font: Prodem

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) presenta quatre xerrades sobre Europa, violència i política, sota el títol 'L'Europa que volem', dins de les Nits Temàtiques de l'entitat. Les conferències, que giraran al voltant de títols de llibres com 'Por Europa!', cobriran tot el semestre, començaran divendres de la setmana vinent i s'allargaran fins el 17 de maig.

El manifest 'Por Europa!', de l'exministre francès, Daniel Cohn-Bendit i de l'exprimer ministre belga Guy Verhofstadt, encetarà el cicle de les Nits Temàtiques per a aquest semestre sota el títol 'L'Europa que volem'. L'economista Daniel Baldrís presentarà i criticarà l'obra on Europa es considera un continent decrèpit.

El cicle continuarà el 15 de març amb l'anàlisi del president de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Rafael Grassa, que convidarà al debat i la reflexió a partir dels llibres 'La força de la gent. Resistència no armada i solidaritat global', amb edició a càrrec de Howard Clark, i 'Noviolència: història d'una idea perillosa', de Mark Kurlansky.

La tercera Nit Temàtica del semestre anirà a càrrec de l'historiador santcugatenc Jordi Casas, que analitzarà el llibre 'És la política, idiotes!' del catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Quim Brugué. Casas ha explicat la proposta del llibre de fer més i millor política per fer front al poder dels mercats.

Jordi Casas

Hi ha d'haver més política, de caire diferent, per poder fer front al pes dels mercats.


El cicle el tancarà l'anàlisi del llibre 'Race against the machine', d'Erik Brynjolfsson i Andrew MacAffee. Josep Maria Julià debatrà sobre una obra que afronta de manera seriosa el futur de l'economia i dels llocs de treball en un món on les màquines cada cop ocupen un lloc més preeminent en el món digital.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.