L'Ajuntament encarrega un estudi per detectar les barreres arquitectòniques que queden a la ciutat


  • Comparteix:

Enric Tomàs, regidor Sanitat i Ignasi Gustems del CRID.

Enric Tomàs, regidor Sanitat i Ignasi Gustems del CRID.

L'Ajuntament i el Consorci de Recursos per a la Integració de la Diversitat (CRID) han signat un conveni per tal d'elaborar un estudi que detecti els elements que dificulten la mobilitat al nostre municipi que permeti posteriorment engegar un Pla per la seva supressió. L'estudi, que està pressupostat en 41.000 euros, podria estar finalitzat cap a principis d'estiu.

Tal i com ja havia aprovat el ple municipal, l'Ajuntament ha donat el tret de sortida a la redacció d'un pla d'accessibilitat que permetrà eliminar les barreres arquitectòniques.

Segons un conveni signat entre l'Ajuntament i el CRID, aquest Consorci públic - format per la Diputació de Barcelona, diferents ajuntaments i entitats de persones amb discapacitats-, elaborarà una diagnosi de la situació del municipi amb la valoració i el pressupost corresponent.

Aquest estudi, que costarà 41.000 euros, tindrà en compte diferents aspectes com l'amplada de les voreres i els passos de vianants, o l'existència d'elements del mobiliari urbà que dificultin la mobilitat. Tal i com explica el director d'Accessibilitat del CRID, Ignasi Gustems, aquest estudi suposarà una millora no només pels discapacitats sinó també per tota la ciutat.

Ignasi Gustems

No abordem les millores d'accessibilitat com una ajuda puntual sinó com una millora per tota la població.


Una vegada elaborada aquesta diagnosi, l'Ajuntament començarà a eliminar les barreres arquitectòniques detectades, i donant prioritat al centre de la ciutat on hi passen un major de nombre de ciutadans.

Amb aquesta iniciativa, el consistori santcugatenc dóna resposta a la normativa vigent, que obliga els municipis a fer plans d'accessibilitat. El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha manifestat que hi ha una clara sensibilitat per aquest tema.

Enric Tomàs

És cert que la llei obliga a fer aquest pla, peròtambé és cert que a l'Ajuntament hi ha una sensbilitat per aquestes qüestions.


Coincidint amb l'elaboració d'aquest pla, des del consistori ja han anunciat també la voluntat de posar en marxa d'aquí un parell de mesos una campanya de sensibilització ciutadana que ajudi a tots els santcugatencs a recordar que els comportaments cívics a l'hora d'aparcar o d'ocupar la via pública ajuden en gran mesura a facilitar la mobilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.