Un 67% dels infants de Sant Cugat atesos a l'HGC ho fan per traumatismes lleus


  • Comparteix:

El 67% dels nens de Sant Cugat atesos a l'Hospital General ho són per traumatismes domèstics, segons un mostreig que s'ha realitzat a partir de 100 casos consecutius registrats al centre. Amb aquest estudi, el centre hospitalari vol demostrar la poca prevalença d'accidents greus a la llar. La majoria de traumatismes lleus es podrien evitar amb un reforç de les mesures de seguretat.

Segons aquest mostreig, dues terceres parts dels nens atesos per l'Hospital General pateixen traumatismes a causa de caigudes i un 38% d'ells tenen alguna fractura. Aquests accidents es podrien evitar si els pares incrementessin la prevenció a casa.

Entre les recomenacions destaca posar tanques a les escales, tancar la porta de la cuina o mantenir els productes els productes d'ús domèstic i els medicaments en armaris alts i tancats amb clau. Escoltem el cap del servei de pediatria, doctor Hernández:

Dr Hernández

La prevenció és fonamental tant a nivell tècnic, com intern


Hernández ha explicat que el mostreig s'ha confeccionat després que un grup de mares es mostressin preocupades per com actuar davant un nen en cas d'accident domèstic. El document resultant ha pres com a referència un centenar de casos consecutius que demostren que la mort en aquestes situacions té una probabilitat gairebé inexistent:

Dr Hernández

Vull recuperar tranquilitat, més que generar-la


El mostreig també diu que els llocs de la llar més habituals de risc pels infants són la cuina, el bany, el safareig i la sala d'estar. El document estableix que un 12% dels nens van ingressar a causa d'una cremada, un 9% per talls, un 6% per ingestió de medicaments i un 2% de piles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.