El col·lectiu l'Hort del Migdia posa en marxa una altre hort urbà


Temes relacionats

Problemes a les parets causen l'eliminació de l'Hort del Migdia (24/jul/12)


  • Comparteix:

Treballs a l'Hort del Migdia original

Treballs a l'Hort del Migdia original

El col·lectiu L'Hort del Migdia posa en marxa un nou hort urbà al centre de la ciutat per continuar amb el projecte d'espai agrícola obert a la ciutadania i autogestionat. L'entitat obrirà el nou espai aquest diumenge i per això ha convocat els santcugatencs interessats a la plaça d'Octavià a dos quarts d'una del migdia per dirigir-se cap a l'hort del qual no ha volgut revelar, encara, la seva ubicació.

L'Hort del Migdia va néixer al caliu del moviment del 15M local i va crear un hort urbà en un solar del carrer del Migdia. Problemes a les parets de l'edifici adjacent van obligar, l'estiu passat, a desmantellar l'hort per procedir als treballs de restauració de l'estructura. El col·lectiu ja va mostrar aleshores la voluntat d'obrir un nou espai per mantenir viu el projecte d'autogestió. Un dels membres del col·lectiu, Guillem Parpal, ha explicat que aquest espai vol ser un punt de trobada dels santcugatencs, on fer agricultura a petita escala pensant en la difusió del coneixement i amb la voluntat de transformar la ciutat.

Guillem Parpal

Volem fer agricultura en petita escala dirigida a la difusió de coneixement i a l'aprenentatge. També volem transformar la ciutat introduint espais verds entre el ciment.


El nou espai es posa en marxa aquest diumenge i el col·lectiu ho vol fer amb la col·laboració dels veïns de la ciutat. Per això ha organitzat una jornada de treball. La cita és a dos quarts d'una del migdia a la plaça d'Octavià des d'on els participants es dirigiran cap al solar escollit. Allà es començarà a treballar la terra i se celebrarà un dinar de carmanyola. Es recomana als interessats que portin les seves eines per a les tasques d'adequació de la zona i les primeres plantades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.