Banc Farmacèutic facilitarà medicaments a les entitats locals que ho necessitin


Temes relacionats

Les farmàcies locals se sumen a la Jornada de Recollida de Medicaments (20/gen/13)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de presentació de Banc Farmacèutic a la ciutat

Moment de la roda de premsa de presentació de Banc Farmacèutic a la ciutat

L'associació sense ànim de lucre Banc Farmacèutic ha aterrat aquest dimarts a Sant Cugat per aplegar el màxim de farmàcies, entitats i voluntaris de cara a la nova jornada de recollida de medicaments que aquesta ONG prepara. Fins llavors, el banc vol localitzar les entitats més necessitades, donar-se a conèixer i prioritzar quins medicaments són els més adients per als col·lectius. La participació local a la recollida de fàrmacs ha duplicat la mitjana espanyola, amb la recollida de 728 medicaments valorats en 2.522 euros.

Banc Farmacèutic va començar el 2007 la seva trajectòria quan comptava amb quatre voluntaris, 30 farmàcies adherides i vuit entitats. Enguany, l'associació sense ànim de lucre aplega 25 voluntaris fixos, 80 entitats i la participació de 261 farmàcies. L'objectiu d'aquesta organització és facilitar medicaments a persones del país en situació d'exclusió social i pobresa i des d'aquest dimarts ho farà a Sant Cugat, després de la presentació que ha tingut a l'Ajuntament.

La responsable del Banc Farmacèutic a Barcelona, Mercè Garrigosa, ha expressat que la voluntat i el repte de l'associació és aconseguir incloure en la recollida de medicaments, fàrmacs amb recepta mèdica. Garrigosa ha explicat el funcionament de l'entitat, que busca les associacions més necessitades i fa un llistat dels fàrmacs que necessiten.

Mercè Garrigosa

La manera de funcionar és diferent al banc d'aliments. Nosaltres busquem les entitats necessitades, en aquest cas a Sant Cugat.


Actualment, Banc Farmacèutic dóna servei a unes 90.000 persones a l'Estat espanyol, té seu a Barcelona i delegacions a Girona, Tarragona, Sevilla i Madrid.

La voluntària del Banc Farmacèutic a Sant Cugat, Montserrat Moral, ha manifestat que 'Sant Cugat ha arrasat' a la darrera recaptació de medicaments, la primera a la nostra ciutat i de forma experimental, on va doblar la mitjana a l'Estat espanyol. Moral també ha destacat que la voluntat de la propera recollida és que els diners recaptats a les farmàcies de Sant Cugat vagin a parar a entitats del municipi.

Montserrat Moral

La meva voluntat és dinamitzar totes les farmàcies de la ciutat i recollir per les entitats de la ciutat. Sant Cugat també necessita cobrir aquesta demanda.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha posat a disposició de Banc Farmacèutic l'Oficina del Voluntariat per tal que l'acció 'sigui més gran'. Pellicer ha destacat el rigor del projecte i que són compres sota demanda de les entitats de la ciutat amb les quals col·laboren.

Susanna Pellicer

Són compres sota comanda, es compra el que és necessari a les associacions de Sant Cugat. Amb el rigor amb el qual treballa el Banc Farmacèutic és important.


La feina que s'engega a partir d'aquest dimarts és dur a terme entrevistes amb les entitats locals per saber les seves necessitats. Actualment Sant Cugat té 14 farmàcies i s'esperen dues obertures més durant aquest any. La propera recaptació de medicaments engegada pel Banc Farmacèutic serà el 8 de febrer de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.