Combatre la pobresa energètica: nou objectiu social del consistori


Temes relacionats

Els santcugatencs en risc d'exclusió rebran un ajut econòmic al rebut de l'aigua (24/mai/12)


  • Comparteix:

Les famílies en dificultats rebran ajuts per pagar l'aigua / Font: ACN

Les famílies en dificultats rebran ajuts per pagar l'aigua / Font: ACN

L'Ajuntament i la companyia gestora d'aigües Sorea estan en converses per establir un acord perquè les famílies en risc d'exclusió social vegin condonat el rebut de l'aigua. Ho ha avançat el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, en una entrevista a Cugat.cat on també ha apuntat la voluntat d'arribar a acords similars amb altres companyies subministradores de serveis. Segons Grangé, mig centenar de famílies podrien beneficiar-se de l'ajut.

Just fa un any, consistori i Sorea signaven un acord per bonificar el rebut trimestral de l'aigua als santcugatencs que perceben la renda d'inserció mínima (PIRMI). Ara, l'Ajuntament vol encetar una iniciativa similar però, en aquest cas, condonant al el rebut de l'aigua al conjunt de famílies que acreditin dificultats per pagar i estiguin en risc d'exclusió social. Un número que, a Sant Cugat, el consistori xifra en 50 famílies.

El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha comentat que la intenció és obrir aquest tipus de condonacions a altres companyies subministradores.

Raül Grangé

L'acord preveu la condonació de deutes a les persones que indiquin serveis socials. Estem en converses amb altres companyies perquè cap santcugatenc perdi serveis bàsics per manca de recursos.


D'aquesta manera, l'Ajuntament vol combatre l'anomenada 'pobresa energètica', aquella que passa a les llars on no es fa ús de l'aigua, llum i gas per no tenir recursos econòmics per finançar-los.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.