Els Gausacs es comprometen a difondre l'ús de la llengua i cultura catalanes


Temes relacionats

Francesc Carol: 'La immersió lingüística funciona molt bé a la ciutat' (20/mar/13)

Més de la meitat dels santcugatencs utilitza el català amb la família (11/mar/13)


  • Comparteix:

Moment de la signatura del conveni de col·laboració

Moment de la signatura del conveni de col·laboració

Els Castellers de Sant Cugat han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) per promoure la llengua i cultura catalanes. Aquest acord servirà per sumar forces pel català i donar a conèixer el voluntariat lingüístic. La primera activitat d'aquesta col·laboració tindrà lloc dimarts de la setmana vinent, quan una vintena d'estudiants de català i voluntaris per la llengua assistiran a l'assaig dels Gausacs per aprendre més sobre el món casteller.

El president de Castellers de Sant Cugat, Santi Casanova, ha valorat aquest intercanvi de coneixement perquè un dels valors castellers és la integració de les persones.

Santi Casanova

Aquest conveni és molt important perquè un dels valors castellers que s'està promovent és la integració de les persones. Per això volem promocionar activitats com aquesta.


De la seva banda, la presidenta del Consell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) del Vallès Occidental 3, Maria del Mar Viera, ha subratllat que és un conveni que arriba en un moment d'atac al català i que se l'ha de defensar. Viera ha afegit que on no arriben les administracions arriben les entitats i els particulars en la promoció de la llengua.

Maria del Mar Viera

Cada vegada que signem un conveni amb una entitat fem més gran la xarxa. On no arriben les administracions, el voluntariat, les entitats i les persones arriben i fan la difusió del català.


La primera proposta d'aquest conveni tindrà lloc a l'assaig dels Castellers de Sant Cugat de dimarts de la setmana vinent, on els assistents aprendran sobre el món castellers i la seva vinculació amb la cultura catalana. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, també ha estat present en la formalització d'aquest conveni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.