Sant Cugat i Alba construeixen un nou pont entorn la gastronomia


  • Comparteix:

Membres de la delagació d'Alba que ha visitat Sant Cugat

Membres de la delagació d'Alba que ha visitat Sant Cugat

La gastronomia s'afegeix als vincles entre Sant Cugat i la ciutat piamontesa d'Alba. Una delegació del municipi italià ha visitat aquest divendres Sant Cugat per gaudir d'un sopar de cuina piamontesa. Aquesta és la primera d'un seguit d'intercanvis gastronòmics que busquen estrènyer més els lligams entre les dues poblacions agermanades i portar-los també a l'àmbit comercial, després de les experiències culturals, esportives, empresarials i institucionals.

El desembre del 2006, el ple municipal de Sant Cugat va aprovar per unanimitat l'agermanament amb Alba, que va quedar oficialitzat el març del 2007 amb la signatura dels alcaldes d'aquell moment, Lluís Recoder i Giuseppe Rossetto.

Aquest agermanament va ser la culminació d'un procés d'amistat que va començar el 2002, quan es van establir els primers contactes culturals, empresarials, esportius i polítics entre les dues ciutats. Des de llavors, s'han succeït els intercanvis entre els dos municipis, el darrer dels quals ha estat una mostra de cuina piamontesa al restaurant La Masia.

Abans, però, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha ofert una recepció oficial a la delegació d'Alba que ha visitat la nostra ciutat. Després d'un intercanvi d'obsequis, Conesa ha destacat que l'oferta gastronòmica pot donar impuls econòmic a la ciutat i exemple d'això és el sopar d'aquest divendres, així com la visita que una delegació santcugatenca farà a l'octubre a la Fiera del Tartufo.

Mercè Conesa

Una de les tendències importants és aprofundir en l'oferta gastronòmica. Ho hem fet amb el Mercat Pere San i també amb la presència a la Fira del Tartufo per iniciar un intercanvi.


De la seva banda, l'alcalde d'Alba, Maurizio Marello, ha subratllat els intercanvis entre ambdues ciutats com una bona manera de construir plegats, tot i la distància física.

Maurizio Marello

És una bona manera de trobar-se i establir boniques relacions entre dues ciutats que no estan a prop, però que formen part d'Europa i busquen construir coses.


La recepció també ha comptat amb els dos presidents del comitè d'agermanament Joan Casajuana i Luciana Calda, amb el tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, i el regidor del PSC Pere Soler.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.