Les farmàcies de Sant Cugat cobren part del deute, però hi ha mesos pendents


Temes relacionats

Les farmàcies reclamaran el pagament d'interessos de demora al CatSalut (13/mar/13)

Totes les farmàcies, menys una, estan tancades avui (25/oct/12)


  • Comparteix:

Les farmàcies santcugatenques han cobrat el mes de juny però no el mes de maig d'aquest any

Les farmàcies santcugatenques han cobrat el mes de juny però no el mes de maig d'aquest any

Els farmacèutics santcugatencs han rebut el cobrament de la factura de juny per part de la Generalitat amb escepticisme. Encara esperen el pagament de maig i de novembre i desembre de 2012. En total a Catalunya, l'administració segueix devent a les farmàcies més de 309 milions d'euros que, suposadament, s'haurien de cobrar entre el setembre i el novembre vinent. L'ambigüitat en els terminis, però, contribueix encara més al descrèdit dels treballadors del sector farmacèutic a Sant Cugat.

CatSalut ha abonat la factura de les receptes dispensades a les farmàcies de tot Catalunya durant el mes de juny, que ascendeix a 107 milions d'euros. Els tres mesos que encara queden per pagar (novembre i desembre del 2012, i maig del 2013) no tenen data fixa de cobrament i van ser inclosos al juliol dins del Pla ICO Proveïdors, que suposa la renúncia als interessos d'aquests períodes.

No obstant això, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha reclamat als tribunals el pagament dels interessos generats durant els darrers cinc mesos del 2011, així com els del gener a l'octubre del 2012.

El farmacèutic santcugatenc Jordi Orrit, de la farmàcia Santa Maria, ha declarat que per molt que guanyin el pleit veu difícil que el pagament d'aquests interessos es faci efectiu. Orrit ha afirmat que si Generalitat els ha pagat el mes de juny és per la pressió de la normativa europea i perquè la facturació de juny era menor que la del maig.

Jordi Orrit

Suposo que aquests moviments els han fet perquè a nivell europeu són molt estrictes amb això. Han promès que al novembre quedaran arreglats els altres tres mesos, però jo ja no em crec res.


La propietària de la farmàcia Isern Parramón, Àngels Isern, ha explicat que la mida dels seus comerços és massa petita per suportar la despesa farmacèutica de tota la ciutat. Isern ha manifestat la indignació del col·lectiu farmacèutic pel fet d'estar funcionant com a bancs.

Àngels Isern

Estem fent de banc, i nosaltres som un petit comerç. Al menys jo no tinc una capacitat per aguantar monetàriament la despesa farmacèutica de tot el poble.


Els farmacèutics han estat informats que cobraran els tres mesos pendents entre el setembre i el novembre vinent, però cap dels entrevistats per Cugat.cat veu probable el pagament. Tal com ha expressat la propietària de la farmàcia Riera Riviere, Isabel Riera, no valorarà com a bona la notícia aquest darrer pagament fins que hagin cobrat tot els que se'ls deu.

Isabel Riera

Jo no sé valorar si és bo. Tèoricament ho és, perquè ens posem al dia en pagaments i ens han assegurat que ens pagaran el que tenim pendent, però fins que no ens ho paguin no puc dir que sigui bo.


Les farmàcies santcugatenques no preveuen un tancament com el que van protagonitzar l'octubre de l'any passat, però tampoc descarten del tot la mesura com a forma de protesta si la pren tot el col·lectiu en conjunt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.