A l'agost també es pot fer ciutat: principals atractius de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge del claustre del Monestir

Imatge del claustre del Monestir

Quedar-se a la ciutat per vacances permet conèixer els monuments i els principals interessos del municipi. Fem un repàs de tots els monuments i llocs d'interès que ens permet gaudir de la ciutat durant l'agost.

1. Monestir de Sant Cugat
Aquest és el principal atractiu de la ciutat. Amb una construcció que segueix l'estil romànic i gòtic, van inicar les seves obres al segle XII. El conjunt d'edificacions del Monestir està format per l'església que té adossada el campanar, el claustre i les seves construccions annexes. Al davant de l'església es troba l'edifici del Palau Abacial. Altres elements del conjunt són el Portal Major i la Creu de Terme. Envolta el recinte, cap al sud i l'est, el mur de l'antiga muralla exterior.

2. Cases modernistes i noucentistes
Gran part de la burgesia barcelonina va escollir Sant Cugat com a segona residència i això es pot comprobar amb moltes de les construccions de la ciutat. La plaça de Barcelona, Can Quitèria i Vila Felisa són un exemple de les cases i llocs que es poden visitar.

3. Palau abacial
Davant de l'església del Monestir, hi ha l'antic palau dels abats. Es tracta d'un edifici d'origen gòtic que es va transformar a principis del segle XVIII. Consta d'una planta baixa, dos pisos i golfes, amb torres als angles de la façana principal. Una de les torres és de planta octogonal i conserva un finestral gòtic. L'altra és rectangular, amb un gran portal adovellat i restes del matacà defensiu. Una porta barroca mostra l'escut de l'abat Llupià i la data de 1735.

4. Ermita de San Medir
Un dels espais més tradicionals de la ciutat és l'ermita de Sant Medir i el seu entorn. Està ubicada a la serra de Collserola i és allà on cada 3 de març els santcugatencs es reuneixen per celebrar l'aplec de Sant Medir. No obstant això, es pot anar a visitar en qualsevol època de l'any i aprofitar per fer una passejada per la serra de Collserola que envolta el santuari.

5. Parc de Collserola
Sant Cugat es pot considerar una ciutat privilegiada, perquè està envoltada per la serra de Collserola, un paratge verd enmig de l'àrea metropolitana de Barcelona. És un massís proper, familiar i valuós que ocupa més de 8.000 hectàrees d'espai natural preservat. Hi predominen els espais forestals amb una diversitat biològica.

6. Pi d'en Xandri
És el pi pinyoner més famós de Sant Cugat. Es troba al parc rural de Torre Blanca i té més de 230 anys. Amb una alçada de 23 metres i un perímetre de 3,20 metres de tronc és també una de les principals atraccions del municipi.

Algunes activitats destacades
Al monestir, el 10 i 24 d'agost s'expliquen llegendes a l'activitat 'Llegendes nocturnes', unes passejades pel recinte mentre s'escolten algunes de les històries més interessants del seu interior.
El dia 10 també es pot participar a l'activitat 'El dia a dia del monjos', on s'explicarà la vida del monjos a l'edat mitjana.

A més d'aquest llocs d'interès, la ciutat compta amb diversos museus i cases-museu per viure la cultura santcugatenca en primera persona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.