Sant Cugat s'implica en la investigació sobre la diabetis amb la mHealth Tour


Temes relacionats

El primer tour ciclista europeu amb diabètics passa avui per Sant Cugat (18/set/13)


  • Comparteix:

Una vuitantena de ciclistes, una vintena dels quals diabètics, de més de 20 nacionalitats s'han aturat aquest dimecres a la ciutat per difondre que la pràctica esportiva és compatible amb aquesta patologia. Es tracta de la mHealth Gran Tour, la primera cursa ciclista amb corredors diabètics que creua Europa aplicant la tecnologia en l'estudi per millorar la qualitat de vida dels pacients.

Fa tretze dies, sortien de Brusel·les els participants d'aquesta iniciativa que finalitza aquest dimecres a Barcelona després de recórrer més de 1.200 quilòmetres. Sant Cugat ha estat una aturada d'aquesta última etapa on han recuperat forces amb un dinar abans d'encarar l'últim tram fins a la capital catalana. En aquest darrer trajecte han estat acompanyats per membres de la Unió Ciclista de Sant Cugat (UCSC).

Els participants afectats de diabetis han fet el recorregut equipats amb un dispositiu que controla la glucosa en sang permetent l'estudi sobre la malaltia i facilitant als usuaris informació que permet regular l'esforç de manera que puguin desenvolupar l'activitat física d'una manera segura. El responsable de producció de la divisió de salut de la companyia Orange i participant de la prova, Esteve Vallvé, ha explicat a Cugat.cat que gràcies a aquest seguiment continuat els afectats es poden gestionar millor la seva situació.

Esteve Vallvé

Un seguiment continu permet als pacients una gestió més eficient de la seva patologia. També podrem avaluar la relació entre esforç i malaltia.


Sant Cugat ha estat la penúltima aturada i han estat rebuts per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que els ha donat la benvinguda i ha agraït l'esforç per millorar en l'estudi d'aquesta patologia. D'altra banda, Conesa ha posat de relleu la necessitat d'avançar en aquest camp ja que, segons ha dit a Cugat.cat, la diabetis és una de les malalties més extesa entre la població.

Mercè Conesa

La diabetis és un dels majors costos de la Seguretat Social i cada vegada afecta més gent. Aquesta prova serà molt profitosa.


La carrera és una iniciativa del Mobile World Capital que converteix Barcelona en seu mundial de les tecnologies mòbils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.