Aturem la Guerra convoca avui als ciutadans per 'No oblidar' la guerra a l'Iraq


  • Comparteix:

La cita és avui a les 12h a la Plaça BCN.

La cita és avui a les 12h a la Plaça BCN.

La Plataforma Aturem la Guerra fa una crida als santcugatencs per a concentrar-se avui a les 12 a la plaça Barcelona, com a mostra de rebuig pel continu degoteig de morts a l'Iraq. Sota el lema 'No oblidem', el col·lectiu local i la resta de plataformes catalanes surten al carrer per recordar que el moviment pacifista continua viu.

Un any després de la manifestació que va reunir més d'un milió de persones al centre de Barcelona, els ciutadans tornen a dir 'No a la guerra' amb noves mobilitzacions. Una primera mostra són les concentracions que les 30 plataformes catalanes d'Aturem la Guerra han convocat per aquest diumenge.

En el cas de Sant Cugat, la plaça de l'ajuntament serà el punt de trobada d'aquells que vulguin protestar avui contra el conflicte a l'Iraq, quasi un any després que comencés la guerra. A més, el 20 de març s'han convocat manifestacions unitàries a les quatre capitals catalanes amb motiu del Dia Internacional contra la Guerra. Luis Edo, d'ATTAC Sant Cugat, ens ho explica.

Luis Edo

S'ha acordat repetir les manifestacions de l'any passat per recordar que la ciutadania està en contra de la guerra.


D'altra banda, el 19 de març se celebrarà una jornada de Boicot Preventiu contra algunes de les multinacionals que obtenen beneficis dels conflictes bèl·lics. La idea és implicar els centres d'ensenyament en aquesta diada per fomentar l'educació per la pau i escalfar motors per la manifestació de l'endemà. Luis Edo.

Luis Edo

Les jornades de boicot preventiu s'orientaran a les escoles per generar una dinàmica de cohèrencia a favor de la pau.


Un altre dels acords a què van arribar les plataformes catalanes és fomentar l'Objecció Fiscal a través de la creació d'una comissió informativa que actuarà a nivell de tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.