Enric Fossas guanya les eleccions a rector de la UPC


  • Comparteix:

El nou rector de la UPC, Antoni Fossas / Font: UPC

El nou rector de la UPC, Antoni Fossas / Font: UPC

El catedràtic d'Automàtica i doctor en Matemàtiques, Enric Fossas, ha guanyat aquest dimecres la segona volta de les eleccions a rector de la UPC, de la qual depèn l'ETSAV. Fossas, amb el santcugatenc Joan Puigdomènech a la seva candidatura, ha estat elegit amb el 57,4% dels vots, mentre que l'altre candidat, Antoni Elias, n'ha obtingut el 42,5%.

El percentatge de participació ha estat del 20%, mentre que la participació ponderada ha estat de prop del 54%. Estaven convocats a les urnes un total de 30.540 membres de la comunitat universitària. Fossas serà proclamat de forma provisional aquest dijous, dia en què es publicaran els resultats, tot i que fins dilluns que ve s'obre el període de reclamacions. Fossas prendrà possessió del càrrec un cop es publiqui el seu nomenament al DOGC.

En percentatges, han exercit el seu dret a vot un 78,6% del professorat doctor amb vinculació permanent, un 19,8% de la resta de personal docent i investigador, un 12,89% de l'estudiantat i un 73,5% del personal d'administració i serveis.

Dels convocats a les urnes, 1.385 són professors doctors amb vinculació permanent, 3.513 són docents i investigadors, 23.825 són estudiants i 1.817 persones formen part del col·lectiu de personal d'administració i serveis (PAS).

Enric Fossas Colet (Aiguafreda, 1959), és catedràtic d'Automàtica a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB). És llicenciat i doctor en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona (UB). Es va incorporar a la UPC el 1981 i és catedràtic a l'àrea d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica des del 2008. Ha impartit assignatures de matemàtiques en titulacions d'enginyeria i matemàtiques; també d'automàtica als estudis d'enginyeria industrial a més de màsters i doctorats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.