Collserola vol regular l'ús de la bicicleta a la serra


  • Comparteix:

Ciclistes d'una edició del Transcollserola

Ciclistes d'una edició del Transcollserola

El Consorci del Parc Natural de Collserola vol que els ajuntaments que envolten la serra, entre ells Sant Cugat, incorporin en les seves ordenances de mobilitat i civisme un text regulador sobre l'ús de la bicicleta a Collserola. El consorci alerta de l'incipient nombre de ciclistes incívics que acull setmanalment l'entorn natural i creu necessari que s'adoptin mesures sancionadores que anirien entre els 100 i els 500 euros.

Cada vegada són més les persones que en el seu temps lliure aprofiten aquest entorn natural situat entre Barcelona i el Vallès per passejar, córrer o anar en bicicleta. El Parc Natural de Collserola rep la visita anual de més de dos milions de ciutadans, fet que provoca que la serra es vagi malmetent si no es fa un bon ús de l'espai. Aquest és el cas d'alguns 'ciclistes incívics', sobretot els que practiquen ciclisme de descens, que circulen per camins de menys de tres metres d'ample, el que afecta directament la fauna i la flora de senders estrets, i més de 20 quilòmetres per hora.

La cap de Serveis d'ús públic del Parc Natural de Collserola, Isabel Raventós, ha explicat a Cugat.cat que el reglament proposat als ajuntaments està ara sobre la taula i seran els consistoris els que hauran d'incloure'l en les seves ordenances, fer el seguiment i aplicar la sanció.

Isabel Raventós

Es tracta que cada ajuntament incorpori aquest marc sancionador en les ordenances cíviques.


Segons Raventós qui haurà de fer la vigilància a la serra serà la Policia Local de cada municipi i per tant els ajuntaments han de mirar quins mecanismes utilitzen i quina formació complementària donen als seus treballadors de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.