Les càmeres de videovigilància arribaran a Can Trabal a partir de finals d'any


Temes relacionats

La compra i l'habilitació de la nova seu de la Policia costaran prop de dos milions (12/mar/14)

L'Ajuntament es planteja posar càmeres de seguretat al Mira-sol Centre ( 9/feb/14)

L'Ajuntament vol instal·lar càmeres a Can Trabal per augmentar la seguretat (30/nov/13)


  • Comparteix:

La zona de Can Trabal acollirà càmeres de trànsit / Foto: Google

La zona de Can Trabal acollirà càmeres de trànsit / Foto: Google

Can Trabal disposarà de càmeres de trànsit, que també tindran funció de videovigilància, entre finals d'any i principis del vinent, segons ha explicat l'equip de govern al consell de barri de Centre-Oest d'aquest dimarts. El PSC ha posat en dubte que la funció de videovigilància pugui arribar a tenir validesa legal, mentre que la CUP creu que qualsevol tipus de dispostiu implicarà menys privacitat.

Al consell de barri de Centre-Oest, el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha anunciat que l'Ajuntament ja ha iniciat el procés per instal·lar càmeres de trànsit a l'entorn de Can Trabal. En concret, s'està considerant com a possibles ubicacions la cruïlla de la carretera de la Rabassada i l'avinguda de l'Oceà Atlàntic, el passeig de Can Mora i la cruïlla del carrer de Villà i l'avinguda de Canadà. Tot i això, Carol ha advertit que la localització i la quantitat de càmeres encara estan pendents de confirmar.

Davant la reticència d'alguns veïns a instal·lar càmeres, Carol ha subratllat que és una mesura demanada per la gent i que és parteix de la base que la seguretat és més important que la intimitat.

Francesc Carol

Quan ens reunim amb els veïns ens demanen càmeres. És un debat interessant i es parteix de la base que la seguretat és més important que la privacitat.


De totes maneres, el tinent d'alcalde ha assegurat que les càmeres de trànsit només podran enfocar l'entrada dels habitatges i en cap cas finestres de particulars. L'Ajuntament ha optat per aquest tipus de dispositius perquè el procés d'instal·lar-los és més fàcil que en el cas de les càmeres de seguretat.

El PSC i la CUP han expressat les seves reticències. El regidor Pere Soler ha manifestat els seus dubtes sobre la possibilitat que aquestes càmeres puguin complir una funció de seguretat, mentre que el membre de la CUP Julià Mestieri considera que qualsevol tipus de dispostiu implicarà menys privacitat.

P.Soler / J.Mestieri

No sé si és bo o no perquè potser en alguns casos les càmeres no serviran en l'àmbit legal. / No ens fem trampes. Les càmeres impliquen menys privacitat, siguin del tipus que siguin.


Les càmeres seran una realitat a finals de 2014 o principis de 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.